Magic News

4 piese prin care Aurelian Temișan va sărbători dragostea la Sala Palatului

Sala Palatului e locul de întâlnire în seara de 17 februarie pentru toți cei care prețuiesc dragostea și muzica românească nemuritoare dedicată acestui sentiment înălțător. Concertul „De dragoste...” îl va aduce pe îndrăgitul solist și actor pe scenă cu peste 50 de muzicieni profesioniști, care vor interpreta reorchestrări unice ale celor mai iubite piese românești despre dragoste din ultimele șase decenii. Iată patru dintre piesele pe care le poți asculta acolo...

„Nu-mi lua iubirea”

Piesa provine de pe al cincilea album al îndrăgitei Angela Similea, care poartă același titlu. Melodia a fost compusă de Marius Țeicu, iar versurile sunt semnate de Teodora Popa Mazilu. Prima versiune, cea pe vinil, a fost lansată pe 6 aprilie 1987, în timp ce o variantă pe casetă a fost lansată un an mai târziu, pe 13 decembrie 1988. 

 


„Proverbe”

Semnată de cântărețul și compozitorul Marius Țeicu, piesa face parte din albumul său intitulat „Te aștept”, din anul 2000.



„Oameni”

Compus de Marius Ţeicu pentru Aurelian Andreescu în 1973, şlagărul „Oameni” s-a bucurat de mare succes de la momentul lansării. Melodia este doar una dintre cele peste 600 înregistrate de regretatul artist.

 


„Cine oare”

O melodie a lui Viorel Gavrilă, pe versurile lui Daniel Iordăchioaie, pentru care Aurelian Temișan este recunoscut și îndrăgit, acesta interpretând-o în multe apariții ale sale.