Magic News

Premiile Oscar 2024 - Nominalizările la categoriile Cel mai bun cântec original şi Cea mai bună coloană sonoră

Au fost anunţate nominalizările la Premiile Oscar 2014, iar filmul “Oppenheimer” este marele favorit, cu 13 nominalizări.

Actorii Zazie Beetz ("Atlanta", "Joker: Folie à Deux") şi Jack Quaid ("The Boys", "Oppenheimer") au anunţat, marţi, nominalizaţii, în direct de la Teatrul Samuel Goldwyn al Academiei.

Două melodii din “Barbie” au fost nominalizate la categoria Cel mai bun cântec original - "I'm Just Ken" (scrisă de Mark Ronson și Andrew Wyatt) și "What Was I Made For?" (scrisă de Billie Eilish și Finneas).


Un al treilea cântec din acest film, "Dance the Night" (la care Ronson și Wyatt au colaborat cu Dua Lipa și Caroline Ailin) nu a reușit să treacă în finală din cauza unei modificări a regulamentului din 2008 care precizează că nu pot fi nominalizate mai mult de două cântece dintr-un film.

“Barbie” este astfel primul film care are două nominalizări pentru cel mai bun cântec după “La La Land”, în urmă cu șapte ani, când "City of Stars" și "Audition (The Fools Who Dream)" au fost ambele nominalizate.


Diane Warren, eterna nominalizată la Oscar, a intrat şi anul acesta în cursa pentru marele trofeu cu piesa "The Fire Inside" din “Flamin' Hot”. Aceasta este cea de-a 15-a ei nominalizare pentru Cel mai bun cântec original, doar cinci compozitori reuşind această performanţă.


Este al șaptelea an consecutiv în care Warren este nominalizată, cea mai lungă serie de nominalizări la această categorie de când Sammy Cahn a fost nominalizat opt ani la rând, între 1954 și 1961. Diane Warren nu a câştigat însă un Oscar, fiind a cincea persoană nominalizată de atâtea ori fără să câştige.

Pe lista nominalizărilor îl găsim şi pe Jon Batiste, care a câștigat un Oscar în urmă cu trei ani pentru că a colaborat la coloana sonoră a filmului “Soul” cu Trent Reznor și Atticus Ross. Artistul a primit prima nominalizare pentru Cel mai bun cântec original pentru "It Never Went Away" din “American Symphony”, un documentar despre un an din viața sa.


Batiste a scris piesa împreună cu Dan Wilson. Cei doi au, de asemenea, o nominalizare la Grammy pentru cântecul anului, pentru melodia "Butterfly". American Symphony concurează la Oscar la categoria Cel mai bun film documentar.

"Wahzhazhe (A Song for My People)" din Killers of the Flower Moon poate fi considerat o nominalizare surpriză. Cântecul este atribuit formației The Osage Tribe. Mulți se așteptau ca piesa "Road to Freedom" a lui Lenny Kravitz să fie nominalizată, dar nu s-a întâmplat asta.


La categoria Cea mai bună coloană sonoră originală, Ludwig Göransson a fost nominalizat pentru coloana sonoră a filmului “Oppenheimer”. Compozitorul suedez a câștigat la această categorie în urmă cu cinci ani pentru coloana sonoră a filmului “Black Panther”.

John Williams a fost nominalizat pentru “Indiana Jones and the Dial of Destiny”. Aceasta este cea de-a 54-a nominalizare la Oscar a lui Williams, ceea ce îl apropie de recordul absolut al lui Walt Disney, de 59 de nominalizări. Regretatul Robbie Robertson a fost nominalizat pentru "Killers of the Flower Moon". Acesta a fost al 12-lea și ultimul film al lui Martin Scorsese la care a lucrat Robertson. Robertson, care a murit în iunie la vârsta de 80 de ani, este primul compozitor care a fost nominalizat la această categorie postum de când legendarul Bernard Herrmann a fost nominalizat în 1976 atât pentru Obsession, cât și pentru Taxi Driver.

Laura Karpman a primit prima nominalizare la Oscar pentru American Fiction. Karpman este a cincea femeie care primește o nominalizare la această categorie în ultimii 25 de ani, după Rachel Portman (The Cider House Rules și Chocolat), Mica Levi (Jackie), Hildur Guðnadóttir (Joker), Germaine Franco (Encanto).

Muzicianul englez Jerskin Fendrix a obținut prima sa nominalizare la Oscar pentru coloana sonoră pentru “Poor Things”.

Cea de-a 96-a ediţie a premiilor Oscar este programată la Dolby Theatre, pe 10 martie, iar spectacolul va fi difuzat de ABC.