Magic News

Andrei Ursu: „Sper ca bucuria mea de a fi parte din acest show să fie simțită de fiecare suflet din Sala Palatului”

Andrei Ursu este unul dintre artiștii care vor urca pe scena Sălii Palatului, în seara de 12 decembrie. Muzica, publicul și solidaritatea vor crea cel mai frumos Crăciun cu suflet bun, la Magic FM Christmas Show!

Super-concertul caritabil Magic FM Christmas Show va contribui la achiziția primului avion ambulanţă din România, destinat transportului în afara ţării a copiilor cu afecțiuni grave ce nu pot fi tratați la noi. Tot profitul realizat va fi donat Asociației Blondie și va contribui, astfel, la cel mai important cadou pe care îl poate primi un copil foarte bolnav: timp, ani, primii pași, primii dinți, primul cuvânt, prima zi de școală. 

Andrei, care este și cum arăta primul Crăciun pe care ți-l amintești?

Am copilărit la țară, iar de Crăciun îmi amintesc că era ca de poveste. Mergeam în Orășelul Copiilor în Parcul Crâng din Buzău, de obicei cu sania, că mai mereu era zăpadă. Acolo era un târg cu fel și fel de comedii, tarabe cu vin fiert și cozonac și parcă tot anul așteptam momentul ăla. Am și o amintire foarte precisă, din seara de Ajun în '99, când l-am așteptat pe Moșu’ doar cu taică-miu, pentru că mama era la maternitate, abia dându-i naștere surorii mele. Am fost ferm convins că am văzut eu o lumină pe fereastră, că mereu stăteam să-l pândesc pe Moș, și tind să cred că începusem să fiu puțin îndoit de existența lui, dar momentul ăla mi-a anulat orice îndoială. Moșul sigur exista și așa a rămas mult timp de atunci încolo.

Ce înseamnă Crăciunul, pentru tine, azi?

Astăzi, Crăciunul este perioada în care totul în jur se oprește și mă întorc la familie. Stăm la povești, facem masă mare, iar maică-mea pregătește playlist-ul de colinde. E un adevărat maestru de ceremonii, știe cum să facă să fie totul pus la punct.

Îți amintești un moment dificil, când ai primit o mână de ajutor salvatoare?

Da, îmi amintesc de un moment de acum vreo 7 ani, când treceam printr-o perioadă care m-a încercat destul de tare, un telefon al unei prietene care mi-a oferit un loc de muncă și care m-a ajutat să-mi restabilesc viața.

Cum se simte să cânți pe scenă și să știi că muzica ta va salva vieți?

Primesc multe mesaje în care oamenii îmi povestesc despre cum muzica mea îi ajută să depășească momente grele ale vieții, și asta nu mă face decât să îmi doresc mai tare să continui ceea ce fac. Se simte minunat, pentru că e ca o dublă motivație, după cea personală, a pasiunii proprii.

Ce vor primi oamenii din public de la tine, cu ocazia MAGIC FM CHRISTMAS SHOW?

Mereu mi-am dorit să cânt colinde pe scenă cu orchestra și voi face tot posibilul ca bucuria mea de a fi parte din acest show să fie simțită de fiecare suflet din Sala Palatului!

Ce i-ai spune unui copil salvat de Asociația Blondie, peste ani, când va fi în public la un concert al tău?

Este o întrebare foarte grea. I-aș spune să nu-și piardă încrederea în sine și în cei din jur, pentru că niciodată nu suntem singuri.


Ia-ți acum bilet și contribuie la achiziția avionului ambulanță pentru copiii grav bolnavi!