Magic News

Povestea hit-ului “All I Want for Christmas is You”, poate cea mai ascultată melodie din timpul sărbătorilor de iarnă

Se apropie Sărbătorile de iarnă, iar printre melodiile pe care le vom asculta la Radioul lui Moş Crăciun se află hit-ul “All I Want for Christmas is You” al artistei Mariah Carey.

Lansat în 1992, albumul “Merry Christmas” a ajuns pâna pe locul 3 în topul Billboard 200, şi a rămas în acest clasament timp de 82 de săptămâni.

Melodia “All I Want for Christmas is You” avea să fie lansată în 1994, iar până în 2019 cântecul nu a fost niciodată pe prima poziţie, cea mai bună clasare, locul 3, atingând-o în 2018.

În 2019 însă Guinness World Records a declarat “All I Want For Christmas Is You” Cel mai bine clasat cântec pentru Sărbători în topul Billboard Hot 100 al unui artist solo, cel mai accesat cântec pe Spotify în 24 de ore (cu peste 10,8 milioane de accesări în luna decembrie a anului trecut) şi cântecul de Crăciun care a petrecut cele mai multe săptămâni în Top 10 single-uri din Marea Britanie. „All I Want For Christmas Is You” a fost, de asemenea, pe primul loc în topul Amazon Music.


 Melodia a fost scrisă de Mariah Carey în doar 15 minute, însă artista nu îşi dorea să o înregistreze considerând că acest gen de piesă face parte din repertoriul artiştilor mai în vârstă. A înregistrat totuşi cântecul în luna august şi şi-a decorat studioul pentru a putea intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Melodia a devenit rapid unul dintre cele mai ascultate în perioada sărbătorilor de iarnă, s-a vândut în peste 15 milioane şi i-a adus artistei peste 60 de milioane de dolari în redevenţe. Din vânzări, drepturi de autor, difuzări şi concerte, Mariah mai câştigă în fiecare an aproximativ 2,5 milioane de dolari.

Hit-ul “All I Want for Christmas Is You” va putea fi ascultat, de asemenea, la concertul caritabil Magic FM Christmas Show, organizat pe data de 12 decembrie, la Sala Palatului.

Magic FM susţine astfel campania Asociaţiei Blondie pentru achiziţia primului avion-ambulanţă pentru copiii grav bolnavi care nu pot fi trataţi în ţară. Vor urca pe scenă Horia Brenciu, Alina Eremia, Mihai Georgescu – Mitză, Alin Dincă, Erika Isac, Florian Rus, Alexandra Stan, Florin Ristei, Holly Molly, INNA, Miki K-pital, Minelli, Nicole Cherry, Olivia Addams, WRS, Liviu Teodorescu, ADI, cărora li se vor adăuga mulți alții.

Iar profiturile realizate în urma acestui super-concert caritabil vor contribui la achiziția primului avion ambulanţă din România destinat transportului în afara ţării a copiilor cu afecțiuni grave ce nu pot fi tratați la noi.