Magic News

Septembrie, o lună... animată (în cinematografe)

Lăsăm în urmă o vară extrem de secetoasă, inclusiv din punct de vedere al evenimentelor cinematografice, fiindcă doar Mission: Impossible, Barbie, Gran Turismo, Indiana Jones sau Oppenheimer, n-au fost de natură să ne potolească setea de entertainment... era însă firesc într-un sezon destinat evadărilor în afara oraşului, în care am căutat mai degrabă relaxarea în ambienturi aparte şi mai puţin în poveştile imaginate de către scenariştii de film.

Acum, că ne-am epuizat zilele de concediu, iar escapadele la aer curat sau nisip fin se răresc, redevenim treptat captivi ale rutinelor obişnuite, inclusiv la cele de going out, printre care savuratul unei pelicule în răcoarea sălii de multiplex continuă să se bucure, pe bună dreptate, de o largă apreciere. Iar programul premierelor anunţate pentru septembrie pare menit să se ridice la înălţimea aşteptărilor, inclusiv... cantitativ.

Avem în faţă o lună extrem de animată, cu peste 20 de producţii noi ce vor intra pe marile ecrane.

Revenind însă la adulţi şi la inflaţia de premiere - îmbucurătoare, fiindcă avem posibilitatea de a alege după propriul gust -, genul care domină este cel romantic, fie din registrul dramatic, fie din cel Rom-Com, poveşti originale (Zăpadă de august, Din alte vieţi) sau parte din francize deja populare, precum My Big Fat Greek Wedding 3 şi După tot ce s-a întâmplat, din seria adaptărilor după cărţile scrise de Anna Todd, After.