Magic News

Festivalul de film de la Veneţia - Covorul roşu al filmului “Ferrari”

Adam Driver și Michael Mann au dat oficial startul ediţiei a 80-a a Festivalului de Film de la Veneţia cu drama lor despre curse, “Ferrari”, care a inrat în competiția pentru un Leu de Aur.

Spectatorii prezenţi la Teatrul Sala Grande i-au ovaționat pe Driver și pe regizorul Michael Mann timp de șase minute. Adam Driver este cel care îl interpretează pe pilotul de curse Enzo Ferrari, iar la avanpremieră actorul s-a luptat cu lacrimile.

Patrick Dempsey a fost și el prezent la premieră, stârnind strigăte din partea fanilor care i-au cerut să semneze poze și postere cu “Anatomia lui Grey”.

Din păcate nu a fost o seară atât de plină de glamour la Veneţia, festivalul din acest an pierzând o listă de vedete uriașe - printre care Zendaya, Bradley Cooper, Carey Mulligan și Michael Fassbender - din cauza grevei SAG-AFTRA. Chiar și Penélope Cruz, care o interpretează pe Laura Ferrari în filmul lui Mann, a decis să lipsească de la Veneția.

Bazat pe biografia “Enzo Ferrari: The Man and the Machine” de Brock Yates, filmul “Ferrari” al lui Mann are plasată acţiunea în vara anului 1957, când pilotul și antreprenorul omonim (Driver) trebuie să învingă amenințările cu falimentul, divorțul și moartea fiului său pentru a-și salva afacerea. Ferrari pariază totul pe Mile Miglia, o cursă de 1.000 de mile prin Italia. Driver nu este străin de Festivalul de Film de la Veneția, unde a avut premiera în 2019 a dramei sale “Marriage Story” (pentru care a primit o nominalizare la Oscar) și a comediei dark “White Noise” din 2022.

“Ferrari” marchează însă o premieră pentru Mann care a prezentat în premieră mondială un titlu la festivalul care sărbătorește al 80-lea an de existență. Ultimul film al lui Mann a fost eșecul din 2015, "Blackhat", ceea ce face ca “Ferrari” să fie un fel de moment de revenire pentru regizorul emblematic al filmelor "Heat", "The Insider" și "Ali". “Ferrari” se va lansa în cinematografe pe 25 decembrie.