Make Life Magic

Cartea lunii: „Minimalism digital” - Cal Newport

Bookster este platforma virtuală care aduce cărțile mai aproape de oameni și ne oferă acces la titluri de top.

Mereu m-am întrebat cum se face că atunci când sunt presată de un termen limită reușesc să îmi mențin concentrarea ore în șir, ca apoi să simt că am lucrat într-o zi cât pentru o săptămână. Mi-am dorit să reușesc să fiu la fel de productivă și fără o presiune din exterior, însă de fiecare dată sunt distrasă de știri, scurte conversații sau e-mailuri. 

Cal Newport este profesor de informatică la universitatea Georgetown din Statele Unite ale Americii. Deși are un program încărcat la universitate, a reușit să scrie șase cărți de dezvoltare personală și publică în medie câte patru lucrări de cercetare în fiecare an. Deși ai putea crede că lucrează până în miez de noapte, 7 zile pe săptămână, el reușește să-și mențină regula de a nu lucra după ora 17:30. Își dedică apoi timpul familiei și nici măcar nu își verifică e-mailurile până a doua zi dimineață. 

Pentru că mi-am dorit să învăț mai multe despre cum reușește el să fie atât de concentrat, am început să citesc cartea „Minimalism digital”. Dacă minimalismul este arta de a ști ce este cu adevărat necesar pentru tine, minimalismul digital aplică această idee tehnologiei folosite zi de zi.  

Inspirându-se dintr-o serie de exemple din viața reală, de la fermieri amish, la părinți ocupați și programatori din Silicon Valley, Newport identifică practicile comune ale minimaliștilor digitali și ideile pe care le susțin. El a condus un experiment în care timp de o lună, 1 600 de voluntari i-au urmat sfaturile, iar apoi i-au oferit feedback. În urma acestei analize, el ne oferă câteva strategii pentru a integra aceste practici în viața noastră.  

Unul dintre sfaturile sale este ca, înainte de a ne decide dacă o aplicație merită instalată sau păstrată în telefon, să ne întrebăm cum putem folosi acest instrument pentru a o obține cât mai multe beneficii, fără să ne afecteze într-un mod negativ. De cele mai multe ori, datorită acestui filtru, realizăm că acea aplicație nu ne va aduce valoare și alegem să o ștergem. Astfel, ne vom putea concentra mai mult atenția pe lucrurile importante pentru noi.  

  

Această carte s-ar putea să fie pentru tine dacă:  

● te simți copleșit de social media; 

● îți dorești să devii mai productiv; 

● simți că ești dependent de știri și îți dorești să renunți la acest obicei. 

Minimalism digital”, de Cal Newport se găsește la Bookster, prima platformă care aduce cărțile mai aproape de oameni.

Experiența Bookster aduce cărțile mai aproape de oameni, inspirând angajații din peste 1.200 de companii să se dezvolte personal și profesional prin lectură. Cu un scor de +95 puncte pentru indicatorul Net Promoter Score, care arată în ce măsură utilizatorii unui serviciu sunt și promotorii lui, cei peste 127.000 de abonați din comunitate au acces la cărți de top de la bibliotecile publice și private partenere Bookster și se bucură de recomandări personalizate, promptitudine și accesibilitate.