Make Life Magic

Cartea lunii: „Gânduri de pe o planetă nervoasă” - Matt Haig

Bookster este platforma virtuală care aduce cărțile mai aproape de oameni și ne oferă acces la titluri de top.

Cum trăim pe o planetă care ne înnebunește? Cum rămânem oameni într-o lume tehnologică? Cum să fim fericiți când anxietatea ne pândește de peste tot? Deși ne-am putea bucura de conexiunea permanentă cu ceilalți, ne simțim extrem de singuri și ne facem griji pentru tot, de la politică până la greutatea corporală. 

După ce a suferit de atacuri de panică, anxietate și depresie, Matt Haig s-a gândit mult la impactul pe care lumea exterioară îl are asupra noastră. El a analizat atât beneficiile cât și pericolele lumii moderne. 

În opinia lui, mulți dintre noi avem de ce să fim recunoscători progresului de care dă dovadă rasa umană. Media duratei de viață a crescut, mortalitatea infantilă a scăzut, iar alimentele sunt mai ușor de obținut. Au fost adresate nevoile noastre fizice de bază, astfel încât mulți dintre noi să avem un acoperiș deasupra capului și mâncare pe masă.  

Matt observă însă că, din păcate, rezolvarea unor probleme a creat altele care țin de starea bună a psihicului nostru. Problema neajunsului a fost înlocuită de excese, iar oamenii încearcă diverse metode de a ajunge la un echilibru. 

În cartea „Gânduri de pe o planetă nervoasă” se vorbește despre fenomene generale ca inegalitatea socială, rețelele de socializare sau știri, dar și de obiceiurile noastre zilnice, modul în care dormim, în care facem mișcare sau în care disociem între minte și corp. 

Cartea este organizată în capitole scurte, idei concise, printre care sunt intercalate liste numerotate, cum ar fi cea a prejudecăților legate de tulburările mintale.

 

Subiectele pe care le abordează pornesc de la titlurile unor știri care l-au făcut anxios. El le pune apoi în context pentru a putea face o analiză obiectivă care ne poate ajuta să ne protejăm de panică. Matt Haig povestește într-un fel foarte personal ce îl face pe el să se simtă fericit, uman și împlinit în acest secol neliniștit. S-ar putea să te ajute și pe tine să gestionezi informațiile pe care le primești despre ce se petrece în lume.  

„Gânduri de pe o planetă nervoasă”, de Matt Haig se găsește la Bookster, prima platformă care aduce cărțile mai aproape de oameni.

Experiența Bookster aduce cărțile mai aproape de oameni, inspirând angajații din peste 1.200 de companii să se dezvolte personal și profesional prin lectură. Cu un scor de +95 puncte pentru indicatorul Net Promoter Score, care arată în ce măsură utilizatorii unui serviciu sunt și promotorii lui, cei peste 127.000 de abonați din comunitate au acces la cărți de top de la bibliotecile publice și private partenere Bookster și se bucură de recomandări personalizate, promptitudine și accesibilitate.

Foto: Bookster