Magic News

Festivalul de film de la Veneţia - Ceremonia de deschidere a celei de-a 80-a ediţii

A 80-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia a început pe 30 august, evenimentul fiind însă marcat de greva actorilor şi scenariştilor de la Hollywood.

„Este o perioadă dificilă, evident, la Hollywood pentru actorii şi scenariştii care lucrează, dar şi pentru echipele de film”, a declarat Damien Chazelle, preşedintele juriului din acest an.

Alberto Barbera, drectorul artistic al festivalului, a spus însă că doar trei dintre cele 23 de filme din competiţia principală - „The Killer”, „Maestro” şi „Poor Things” - vor fi afectate de grevă, actorii lor nevenind la Veneţia. Asta înseamnă că Emma Stone, Michael Fassbender şi Bradley Cooper, care joacă şi regizează „Maestro”, nu vor fi prezenţi pe covorul roşu.

Printre cele 23 de pelicule se află filme de Michael Mann, Matteo Garrone, David Fincher, Sofia Coppola, Michel Franco, Luc Besson, Bradley Cooper, iar câştigătorul trofeului Leul de Aur va fi anunţat pe 9 septembrie.

Filmul de deschidere a fost „Comandante”, de Edoardo De Angelis, cu Pierfrancesco Favino, Johannes Wirix, Johan Heldenbergh, Silvia D'Amico