Magic News

Show-ul Chanel de pe malurile Senei, o odă adusă pariziencei

Prezentarea Chanel Haute Couture toamnă-iarnă 2023/2024 s-a desfăşurat pe malurile Senei, în faţa celebrului Tour Eiffel.

Vanessa Paradis, într-o salopetă cu bretele subțiri și cizme aurii, cu părul ei lung și blond fluturând în vânt, a fost acolo. Ea este muza acestei prezentări de modă dedicată pariziencei, fata cu un farmec aparte, sofisticată, romantică și boemă. O fată desprinsă parcă din film, care se plimbă prin Orașul Luminilor, lăsând în urma ei o urmă de mister.


Casa de modă a celebrat astfel nu doar parizianca, dar şi locurile emblematice ale Parisului, iar invitaţi celebri precum Charlotte Casiraghi, Sofia Coppola, Carole Bouquet, Clémence Poésy, George Lucas au pozat în faţa buchiniştilor care aveau afişe pictate de ambasadoarele brandului.

“Dacă suntem la Paris, de data aceasta suntem chiar pe chei. Strada şi pietrele colorate solicită atât rafinament, cât şi simplitate”, a explicat Virginie Viard, directorul artistic al Chanel, în catalogul de prezentare.

Caroline de Maigret a deschis show-ul, într-un palton lung din lână accesorizat cu nasturi-bijuterie. Iar prezentarea a avut aerul unei cărţi poştale în care s-au perindat, pe rând, top modele în ţinute demne de o pariziancă. Ele au defilat pe pavajul colorat în diferite nuanţe de roz purtând costume elegante din tweed, cu fuste sub genunchi şi paltoane, bluze largi şi eşarfe cu bentiţe.

Designerul a folosit ca materiale tweed-uri, chiffon-uri de mătase, organza şi dantelă încrustată cu motive florale şi grafice, pe care le-a combinat. “A te juca cu opoziţii şi contraste, dezinvoltură şi eleganţă, este ca şi cum te-ai afla pe o linie de demarcaţie între forţă şi moliciune pe care, la Chanel, o numim alură”, a declarat Virginie Viard.

Show-ul haute couture s-a încheiat când în scenă a intrat rochia de mireasă, Virginie Viard propunând o rochie fluidă din organza, de lungime medie, cu mâneci transparente, uşor de purtat în acest sezon.