Magic News

Orlando Bloom, Ambasador UNICEF, a vizitat Ucraina. Copiii ucraineni au nevoie de ajutor

Actorul Orlando Bloom, Ambasador UNICEF, a vizitat Ucraina şi s-a întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski.

Cei doi au discutat despre situaţia copiilor din Ucraina şi modul în care pot fi ajutaţi în condiţiile în care ţară se află de peste un an în război. Actorul britanic a promis „ajutor umanitar și proiecte de reconstrucție a infrastructurii menite să asigure interesele copiilor ucraineni”, conform unei declarații postate pe pagina de Instagram a președintelui ucrainean.


În timpul călătoriei sale, Orlando Bloom a vizitat orașele Kiev și Irpin, precum și orașul Demydiv, aflat lângă capitală, „unde a văzut consecințele teribile ale războiului care durează de peste un an”.

În timpul întâlnirii cu Volodimir Zelenski, actorul a declarat că este „impresionat de curajul și rezistența ucrainenilor care, în ciuda războiului, rămân puternici”.


De la inceperea războiului, peste 16.000 de copii au fost luați din Ucraina și sunt ținuți în Rusia, departe de familiile lor. Până acum doar 324 au revenit în ţară în urma eforturilor făcute de Ucraina şi de mai multe organizaţii.

Nu este pentru prima data când Orlando Bloom se interesează de soarta copiilor din această parte a lumii, anul trecut el vizitând Republica Moldova, ţară în care au ajuns numeroşi refugiaţi din Ucraina la începutul conflictului militar.

„Am călătorit mult în calitate de ambasador al bunăvoinței UNICEF, dar recenta mea călătorie în Moldova, o țară situată la granița sudică a Ucrainei, cu resurse limitate pentru a face față sutelor de mii de refugiați care au sosit acolo în ultima lună, este ceva ce nu voi uita niciodată. Am văzut mame sosind la graniță în stare de șoc și epuizate după călătorii lungi și chinuitoare pentru a scăpa de bombe și bombardamente. Am văzut familii care au plecat atât de repede încât bunurile lor s-au redus doar la hainele pe care le poartă. Am văzut copii care aveau ursuleții de pluș preferați, nesiguri de ceea ce avea să urmeze.”, a spus Orlando Bloom pentru People.

Tată a doi copii, un băiat cu top modelul Miranda Kerr şi o fetiţă, Daisy Dove cu actuala lui parteneră, Katy Perry, Olando Bloom se implică activ în diferite acţiuni ale UNICEF.

În 2020, anunţând naşterea lui fetitei lor, Daisy, Orlando şi Katy au avut şi un mesaj puternic şi i-au îndemnat pe oameni să doneze pentru părinţii în dificultate: “Ştim că noi am fost norocoşi şi că nu toată lumea poate să trăiască o naştere aşa calmă ca a noastră. Peste tot în lume, comunităţile suferă de o lipsă a personalului medical şi la fiecare 11 secunde o femeie însărcinată sau un nou-născut mor. De la începutul pandemiei, mulţi dintre nou-născuţi sunt în pericol din cauza lipsei accesului la apă, săpun, vaccinuri şi medicamente care previn maladiile”. Iar cei doi au încheiat: “în calitate de părinti ai unui nou-născut, toate astea ne frâng sufletul şi mai mult decât oricând suntem alături de părinţii în dificultate”.