Radu Răileanu, colonel (r): „Să te pregătești de cutremur înseamnă să fii optimist, pentru că pornești de la premiza că vei scăpa.”

Există pregătiri și informații care ne pot salva viața.

Share

După tragedia din Turcia și Siria, au venit cutremurele din zona Olteniei, iar subiectul unui cutremur mare care poate afecta România ne dă, din nou, de gândit. Cât de pregătiți suntem, la nivel individual? Știm unde avem cele mai mari șanse de supraviețuire în propriile case? Cum aflăm, dacă nu știm?

Radu Răileanu, colonel (r), fondatorul Asociației Pro Siguranță și creatorul site-ului supraviețuireurbană.ro, vorbește despre cum ne pregătim în eventualitatea unui cutremur mare și ne spune cum să ne comportăm în timpul și după cutremur pentru a ne crește șansele de supraviețuire. Pe lângă kit-ul pe care ar trebui să îl avem la îndemână în casă, aflăm cum să identificăm cel mai sigur spațiu din locuință, cum ne putem întâlni cu cei dragi dacă nu avem mijloace de comunicare și ce să nu facem după un cutremur de magnitudine mare. 

Ascultați acest episod de Magic People pentru un ghid util cu sfaturi practice. Mai multe informații despre siguranța personală găsiți pe supraviețuireurbană.ro, unde vă puteți înscrie și la workshop-ul de instruire în cazul unui cutremur. Întâlnirea ca avea loc pe 4 martie, când se împlinesc 46 de ani de cutremurul din '77.

Magic People: Radu Răileanu. Despre cum supraviețuim unui cutremur mare.

Make Life Magic, 00:33:57
Podcast

Magic People: Lavinia Țânculescu-Popa.

Make Life Magic, 00:40:11
Podcast

Magic People: Iv cel Naiv. Despre curiozitate, motorul principal al creativității.

Make Life Magic, 00:51:36
Podcast

Magic People: Irina Ciureanu. Despre cum să-ți ții creierul tânăr.

Make Life Magic, 00:39:24
Podcast

Foto: Roxana Neacșu


Share