Make Life Magic

Stephan Pelger: „Fără ajutor, e imposibil să scapi de dependență sau de depresie”

Despre culisele întunecat al succesului.

Designerul Stephan Pelger a ales să vorbească despre perioada dificilă pe care o trăiește. Insomnia și depresia l-au împins spre dependență, care i-a pus viața în pericol. A decis să își dea o nouă șansă, iar sinceritatea cu care vorbește despre culisele întunecat al succesului a inspirat sute de oameni să caute vindecarea. 

„Viața mea e marcată de abandon și de frica de a nu pierde suflete dragi”, mărturisește Stephan. Designerul a cerut, acum câțiva ani, sprijin medical pentru stările de anxietate severă pe care le trăia, la care se adăugau insomnia și depresia. Odată ce corpul lui s-a obișnuit cu medicația recomandată de medic, a crescut cantitățile după ureche și a ajuns la un pas de a-și pierde viața din cauza unei supradoze de somnifere. A căutat sprijin și l-a găsit chiar aici, în România:

„Când am început să vorbesc despre tratamentul meu, oamenii mi-au scris și mi-au spus că pentru mine e simplu, pentru că am bani. Dar să vă spun ceva: tratamentul pentru suferințe mintale se poate face prin CAS! E nevoie de fonduri mai multe în domeniul sănătății mintale, însă doctorul psihiatru care mă tratează reușește să facă minuni cu ce îi pune statul la dispoziție! Să vrei să te vindeci depinde de tine, dar ai nevoie să te sprijine un specialist”. 

Acum, Stephan urmează tratamentul și se simte ceva mai bine, însă depresia este o boală cu care designerul spune că se va lupta toată viața. Pe plan profesional, își dorește să se întoarcă în atelierul său și să creeze. Recent, a intrat pe piața americană, unde se bucură de succes. „Știu că viața oamenilor din modă pare plină de sclipici și foarte ușoară. În realitate, însă, e un domeniu foarte competitiv și poate duce ușor la burnout.”

Ascultă podcastul Magic People și descoperă cum arată culisele succesului și care poate fi prețul extrem al creativității.

Magic People: Stephan Pelger. Despre lupta sa cu depresia, adicția și anxietatea.

Make Life Magic, 00:42:21

Iulia Roșu, medic specialist în dermatologie și estetică medicală. Despre îngrijirea tenului matur.

Make Life Magic, 00:57:26

Matei Stănculescu, psiholog. Despre greșelile pe care le plătim cu sănătatea noastră mintală.

Make Life Magic, 01:02:02

Mirela și Liviu Mihăileanu, fondatorii Asociației Tzuby's Kids. Despre adopție și destine schimbate în bine.

Make Life Magic, 00:44:36

Foto: Roxana Neacșu