Make Life Magic

Cum îți antrenezi mintea să vadă jumătatea plină a paharului

Încep cu o precizare. Și jumătatea goală e tare bună și am să-ți spun imediat de ce.

Secretul jumătății goale a paharului stă în a o privi ca pe un spațiu liber, pe care să îl umplem cu ce alegem noi, nu cu ce ne toarnă alții în propriul nostru pahar. 

În cazurile în care vedem jumătatea goală ca pe o lipsă, ceva ce trebuie să fie acolo și nu este. Iată câteva idei care te vor ajuta să umpli paharul cu ce simți tu că-ți trebuie sau că-ți face bine.

Puterea gândului

Starea noastră naturală este de pace și flow. Pahar plin. O activăm ușor cu apreciere și recunoștință.

De fiecare dată când ne trezim că mintea introduce un „dar”, e semn că am ieșit din starea firească, cea în care paharul e plin.

De exemplu: Apreciez/sunt recunoscător pentru familia mea, DAR tare am obosit să le fac tuturor pe plac și să mă las pe mine pe ultimul loc, mereu.

Soluția: caut ceva cât mai aproape de adevărul meu, care dă naștere altui gând și apoi altul și tot așa, până se simte bine.

De exemplu: le fac pe plac și asta îmi aduce bucurie, pentru că o fac din iubire. Și tot din iubire îmi fac și mie pe plac, ca acum, când mă gândesc la asta. Mă iubesc și mă onorez și sunt din ce în ce mai priceput la echilibrul dintre ce fac pentru alții și ce fac pentru mine. Se simte bine să fiu de folos și se simte bine să îmi fiu de folos. Amândouă sunt importante și valoroase pentru mine. Și îmi e din ce în ce mai ușor să le fac, în echilibru și cu ușurință. Vezi? Gândurile încep să curgă lin, continuă până când te simți bine (atunci paharul e plin).

Puterea imaginației

Când paharul e gol de tot, faci o visare, cu ochii închiși sau deschiși.

Vezi paharul gol, care se umple ușurel cu ce torni în el. Te vezi turnând cu mâna ta ce vrei să pui acolo: liniște 50 ml, energie 50 ml, creativitate 50 ml și tot așa. Asta cu 50 ml e doar un exemplu. Torni din fiecare cât simți că e nevoie și vezi cum se umple paharul. La un moment dat o să știi că e gata. L-ai umplut suficient, cu ceva ce-ți place. 

Puterea emoției

Când te uiți la paharul pe jumate gol, ce simți? Ce emoție e predominantă?

Dă-i voie să te străbată. Mulțumește-i că e acolo pentru tine.

Întreab-o care e mesajul pentru tine și ascultă. Doar ascultă. Permite întrebării să te străbată și mută înapoi atenția la corp și minte.Posibil să primești răspunsul imediat sau pe parcursul zilei/nopții. În 1-2 minute, emoția dispare din corp, dacă nu o alimentezi. 

Testează și lasă un comentariu cu experiența ta. Așa ne ajutăm unii pe alții.

Bucură-te de paharul plin! 

E al tău, îl meriți. Pentru că ești.

Foto: Pexels