Make Life Magic

Simona Herb: „Trebuie să ne gândim la iubire ca la o ființă, nu ca la un obiect”

Despre cum transformă anii iubirea în cuplu și despre cât de simplu e să comunici sănătos cu partenerul de viață.

Simona Herb, psihoterapeut, vorbește despre modul în care se transformă iubirea de cuplu, în timp. Cu o rată tot mai crescută de divorțuri în România, pare că oamenii cedează ușor în fața obstacolelor firești și că preferă să renunțe, decât să repare. Descoperă cum să comunici astfel încât partenerul tău să înțeleagă mesajul real și află cu ce greșesc cel mai des bărbații și femeile în relația de cuplu.

Cuplurile longevive reușesc să treacă peste obstacole cu înțelegere și străduință, iar studiile arată că instituția căsătoriei, chiar dacă poate părea desuetă, aduce mai multă siguranță și încredere în relație: „Nu cred că mariajul reprezintă o provocare pentru iubire, ci că o onorează pentru că se referă la angajament.”

Magic People: Simona Herb. Despre dragoste și cum trăim fericiți până la adânci bătrâneți

Make Life Magic, 00:34:30

Matei Stănculescu, psiholog. Despre greșelile pe care le plătim cu sănătatea noastră mintală.

Make Life Magic, 01:02:02

Mirela și Liviu Mihăileanu, fondatorii Asociației Tzuby's Kids. Despre adopție și destine schimbate în bine.

Make Life Magic, 00:44:36

Magic People: Ioan Mirea, medic psihiatru. Despre cum percepem, la nivel de societate, suferințele mintale.

Make Life Magic, 00:44:28

Cel mai des întâlnită problemă în cuplu ține de comunicare. O bună comunicare poate rezolva probleme și preveni infidelitatea, care este, de cele mai multe ori, consecința unei rupturi în cuplu, care nu apare brusc, ci în timp. 

Principalul „păcat” al bărbaților este comportamentul evitant, în timp ce femeile reacționează sub imperiul atașamentului anxios. Când reușim să ne comunicăm corect nevoile, visurile și dorințele, putem spera să trăim fericiți până la adânci bătrâneți. Pentru că dragostea nu se termină după trei ani, ci se transformă în ceea ce îi permitem noi să devină.

Ascultă podcast-ul Magic People și descoperă sfaturile Simonei Herb, pentru sărbători pline de iubire!