Magic News

Jeff Bezos i-a oferit 100 de milioane de dolari lui Dolly Parton- “Tot ce vrea ea să facă este să aducă lumină în lumile altora”

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a anunţat la CNN că îşi va dona cea mai parte din averea de 124 de miliarde de dolari încă din timpul vieţii.

El a făcut deja primul pas şi i-a donat lui Dolly Parton 100 de milioane de dolari pentru ca artista să îi dea mai departe unor organizaţii de caritate.

Bezos este a patra cea mai bogată persoană din lume, conform listei stabilită de revista Forbes. El a oferit cele 100 de milioane de dolari cântăreţei de muzică country Dolly Parton ca parte a premiului anual pentru Curaj şi Civism pe care îl acordă.

“Vreau să aduc puţină lumină, puţină amplificare acestor oameni care în loc de conflict recurg la solidaritate”, a explicat el.

Donaţia în valoare de 100 de milioane de dolari oferită lui Dolly Parton este a treia pe care Bezos o face ca parte a premiului său pentru curaj şi civism, după granturi similare acordate bucătarului José Andrés şi activistului de mediu, Van Jones, care luptă împotriva schimbărilor climatice.

”Tot ce vrea ea (Dolly Parton - n.r.) să facă este să aducă lumină în lumile altora. Aşa că nu ne-am fi putut gândi la cineva mai bun căruia să-i dăm acest premiu decât lui Dolly şi ştim că va face lucruri uimitoare cu el”, a mai afirmat miliardarul.

Acesta a dezvoltat Amazon de la un start-up creat într-un garaj ajungând la o afacere de 1 miliard de dolari. În trecut, el a fost criticat pentru lipsa de generozitate, dar şi pentru salariile şi condiţiile de muncă grele de la Amazon.