Magic News

Jimmy Kimmel, gazda Premiilor Oscar 2023

Jimmy Kimmel va fi gazda celei de-a 95-a ediţii a Premiilor Oscar, fiind pentru a treia oară când gazda emisiunii “Jimmy Kimmel Live” se află în această postură.

Kimmel a mai prezentat ediţiile din 2017 şi 2018, când au fost desemnate cele mai bune filme “La la land”, respectiv “Moonlight”.

Înaintea lui au prezentat Gala Oscar de mai multe ori Whoopi Goldberg şi Jack Lemmon (de patru ori), Johnny Carson (de cinci ori), Billy Crystal (de nouă ori) şi Bob Hope (de unsprezece ori).

„Să fiu invitat să găzduiesc premiile Oscar pentru a treia oară este fie o mare onoare, fie o capcană”, a declarat Kimmel într-un comunicat. „În orice caz, sunt recunoscător Academiei pentru că m-a întrebat atât de repede după ce toţi cei buni au spus nu”, a a completat el cu umor.

„Jimmy este gazda perfectă pentru a ne ajuta să recunoaştem artiştii şi filmele incredibile de la cea de-a 95-a ediţie a premiilor Oscar”, au declarat directorul general al Academiei, Bill Kramer, şi preşedintele Academiei, Janet Yang, într-un comunicat. „Dragostea lui pentru filme, expertiza din domeniul televiziunii şi capacitatea de a se conecta cu publicul la nivel global vor crea o experienţă de neuitat pentru milioanele de telespectatori din întreaga lume”.

Anul trecut, Gala Oscar a fost prezentată de Amy Schumer, Wanda Sykes şi Regina Hall şi a avut o audienţă de 16,6 milioane de telespectatori.