Magic News

Top 7 filme cu Javier Bardem

Actorul spaniol Javier Bardem a apărut în multe producții de-a lungul carierei, de la blockbuster-uri la nivel mondial la filme străine prestigioase.

De-a lungul anilor 1990, Javier Bardem și-a construit reputația în rândul comunității filmului spaniol înainte de a atrage atenția internațională la începutul anilor 2000. Cunoscut pentru stilul cameleonic, actorul a interpretat o gamă largă de roluri, de la răufăcători ciudați la portrete vaste ale figurilor din viața reală.

Actor câştigător al premiilor Oscar, Globul de Aur, Goya şi Bafta, Bardem a fost o prezență constantă în filme străine, independente și blockbuster timp de mai bine de 20 de ani. El revine pe marile ecrane din România în rolul principal din „Cel mai tare şef/ El Buen Patron”, cea mai nouă comedie a multi-premiatului regizor spaniol Fernando Leon de Aranoa. Pelicula a obtinut multiple premii Goya pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor într-un rol principal, Cel mai bun scenariu original, Cea mai bună muzică, Cel mai bun montaj. Premiera internaţională a avut loc pe 15 octombrie 2021 în Spania, filmul lui Aranoa obţinând peste 6,5 milioane dolari la box-office-ul mondial. Filmul intră în cinematografele din ţară pe 4 noiembrie și poți urmări trailer-ul în topul de mai jos:

7. Biutiful (2010)

Al patrulea film al autorului mexican Alejandro González Iñárritu, Biutiful se concentrează pe povestea lui Uxbal, un bărbat a cărui muncă este de a ajuta imigranții ilegali să-și găsească locuri de muncă. Cu toate acestea, când Uxbal află că are cancer de prostată în stadiu terminal, trebuie să facă tot posibilul pentru a-și împiedica viața să se destrame și să aibă grijă de cei doi copii ai săi. Deși filmul în ansamblu a primit recenzii mixte, Bardem a fost remarcat și a primit multe laude, primind 18 nominalizări în circuitul premiilor, inclusiv a doua nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor. De asemenea, filmul a marcat prima nominalizare la Oscar a unei producții exclusiv în limba spaniolă la acea categorie.

6. Skyfall (2012)

Considerat unul dintre cele mai bune filme cu James Bond, Skyfall se concentrează pe complotul de răzbunare a lui Raoul Silva, interpretat de Bardem, un fost agent MI6 care își propune să se întoarcă la M pentru că l-a trădat cu mai bine de un deceniu în urmă. Cu o distribuție secundară formată din Naomie Harris, Ralph Fiennes, Ben Whishaw și Judi Dench, filmul a devenit singurul film Bond care a câștigat peste un miliard de dolari. Pe lângă succesul său financiar, filmul a atras multă atenție critică, Bardem însuși primind o duzină de nominalizări în circuitul premiilor.

Continuarea AICI