Make Life Magic

Matei Stănculescu: „E mai important să-i întrebi pe cei dragi cum se simt, decât ce fac”

O discuție utilă despre bani și resursele gratuite pe care le avem la îndemână ca să ne facem viața mai frumoasă.

Matei Stănculescu, psiholog, trainer și coach, explică de ce nu sunt banii o garanție a fericirii în familie. Pornind de la studiul CIPRA, analizăm un rezultat surprinzător: românii cu venituri medii sunt mai îngrijorați în privința banilor decât cei cu venituri mari sau mici. De asemenea, găsim resurse de bine și fericire care nu costă nimic și care pot influența în bine calitatea vieții noastre. 

Conform studiului CIPRA, dar și experienței de lucru în cabinet, Matei explică: pentru oamenii cu venituri mari, e mai simplu să investească în dezvoltare personală, psihoterapie sau vacanțe relaxante, iar asta duce la o calitate crescută a vieții. Pentru persoanele cu venituri mici, deseori așteptările sunt mai mici și mai simplu de atins, așa că sentimentul de împlinire vine mai des și mai ușor. În schimb, pătura de mijloc își setează țeluri mai înalte, iar asta obligă oamenii să depună eforturi susținute pentru a le atinge, ceea ce le lasă puțin timp pentru relațiile interumane. Dezechilibrul dintre viața personală și muncă este, deseori, principalul „vinovat” pentru senzația de singurătate și neîmplinire, iar rezolvarea este mai simplă decât ne putem imagina. 

Magic People: Matei Stănculescu. Chiar aduc banii fericirea?

Make Life Magic, 00:47:29

Mirela și Liviu Mihăileanu, fondatorii Asociației Tzuby's Kids. Despre adopție și destine schimbate în bine.

Make Life Magic, 00:44:36

Magic People: Ioan Mirea, medic psihiatru. Despre cum percepem, la nivel de societate, suferințele mintale.

Make Life Magic, 00:44:28

Magic People: Irina Chițu. Despre cum să organizezi banii casei și să profiți de dobânda cumulată pe care ți-o pot aduce economiile.

Make Life Magic, 00:49:58

Ascultă un podcast care explică de ce nu sunt banii o garanție a fericirii și care îți oferă soluții numai bune de pus în practică imediat.

Foto: Roxana Neacșu