Make Life Magic

Bogdan Simion: „Nu cred în plăceri vinovate, cred doar în plăceri”

O discuție fascinantă despre muzică veche, trecut și felul în care societatea dictează versurile pieselor pe care le ascultă.

Doctor în litere și lăutar, Bogdan Simion aduce muzica lăutărească și poezia trecutului în prezent. Are o personalitate efervescentă, este tobă de carte și informații: o discuție cu Bogdan Simion îți dă senzația că te-ai trezit în mijlocul unei enciclopedii de studii culturale. Simți gustul mâncării Bucureștiului interbelic, graba obraznică a iubirii din Olt, cultul muncii la ardelenii care tind să amâne iubirea până după ce-și termină treburile din gospodărie și un noian de alte întâmplări din trecutul care ne desenează prezentul. 

Magic People: Bogdan Simion

Make Life Magic, 00:43:58

Iulia Roșu, medic specialist în dermatologie și estetică medicală. Despre îngrijirea tenului matur.

Make Life Magic, 00:57:26

Matei Stănculescu, psiholog. Despre greșelile pe care le plătim cu sănătatea noastră mintală.

Make Life Magic, 01:02:02

Mirela și Liviu Mihăileanu, fondatorii Asociației Tzuby's Kids. Despre adopție și destine schimbate în bine.

Make Life Magic, 00:44:36

Bogdan Simion vorbește în podcastul Magic People despre faptul că societatea își produce muzica, nu invers. Cu alte cuvinte, avem muzica pe care suntem dornici și dispuși să o consumăm: „Dacă valoarea fundamentală a românilor ar fi munca, ar trage Nicolae Guță niște manele despre muncă, de ni s-ar ridica părul pe noi!” În plus, ne atrage atenția că nu ar trebui să ne supărăm pe artă pentru că vine din timpuri de care avem tendința să ne lepădăm, ci să o păstrăm ca pe o sursă prețioasă de cunoaștere despre cine am fost, suntem și, probabil, vom fi.

Pe Bogdan Simion îl putea vedea pe 9 noiembrie, la Sala Palatului, în concertul „În fața vitrinei”, alături de Lăutarii de mătase. Biletele se pot achiziționa aici.