Magic News

Roger Federer şi prietenii la Laver Coup - Jucătorul elveţian de tenis şi-a anunţat retragerea

Roger Federer va participa în această săptămână la Laver Cup, ultima competiție înainte de retragerea sa din lumea tenisului în care a devenit o adevărată legendă.

Laver Cup 2022 va avea două echipe de staruri, care se vor înfrunta la O2 Arena din Londra. Evenimentul era deja foarte aşteptat, dar entuziasmul a crescut vertiginos după ce Roger Federer a anunțat că se va retrage din tenis.

“E ca și cum aș fi pe o stâncă, nu mai urmează nimic după acest moment, dar sunt foarte fericit”, a spus jucătorul, care îi va avea alături pe foştii lui adversari, dar şi prieteni, Rafael Nadal, Novak Djokovic şi Andy Murray. Este prima dată în ultimii aproape 4 ani când cei 4 sportivi vor fi împreună la o competiție, ultima dată acest lucru întâmplându-se la Australian Open 2019, scrie Eurosport.

Roger Federe a avut numeroase probleme la genunchi în ultimul an şi nu a mai jucat niciun meci oficial din iulie 2021. Câştigător a 20 de titluri de Grand Slam la simplu, Federer va evolua doar la dublu pentru echipa Europei din care mai fac parte Stefanos Tsitsipas și Casper Ruud, în timp ce Matteo Berrettini este rezervă.

“Obiectivul meu e să joc la dublu la un nivel acceptabil”, a spus elveţianul, care mai în glumă mai în serios a declarat că ar putea deveni comentator de tenis după retragere: “Dincolo de teren - nu credeam că voi spune vreodată asta - dar acum vreo șase luni m-am gândit brusc: "Ce ar fi să comentez tenis?" În trecut, mereu mi-am spus: "Nu o să o fac niciodată în viață, uită". Când mi-a venit în minte că aș putea comenta, m-am gândit: “Oare am înnebunit?”