Magic News

David Popovici împlineşte 18 ani. Care este obiectivul lui pentru următorii ani

David Popovici, campionul mondial şi european de junior şi de seniori la înot, la 100 şi la 200 de metri liber, împlineşte 18 ani pe 15 septembrie.

Deţinător al recordului mondial de seniori în proba de 100 şi 200 m liber, David este considerat un adevărat fenomen al înotului şi al sportului mondial.

De ziua lui, David a primit numeroase felicitări, iar printre ele se află şi cel al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM), care evidenţiază performanţele lui:

„La Mulți Ani”, David! S-a născut în România și a uimit o lume întreagă. Privit cu respect de toți adversarii și urmărit cu admirație de toată planeta, David Popovici - un adevărat fenomen al înotului și al sportului mondial - atinge azi vârsta majoratului. Un adevărat campion, un sportiv senzațional și un om de o calitate remarcabilă, David Popovici își serbează azi ziua de naștere.

Campion european și mondial de juniori în probele de 100 m și 200 m liber, campion european și mondial de seniori în probele de 100 m și 200 m liber și deținător al recordului mondial de seniori în proba de 100 m liber, David împlinește azi frumoasa vârstă de 18 ani. „La mulți ani”, David! Îți mulțumim pentru toate bucuriile pe care ni le-ai adus, pentru toate emoțiile pe care ni le-ai generat, pentru toate nopțile albe în care ți-am ținut pumnii și abia așteptăm să aplaudăm următoarele tale succese!"

În 2022, David Popovici a cucerit 13 medalii în probele în care a concurat, iar succesele lui au uimit pe toată lumea. În luna iunie a acestui an, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 și 200 m liber. Doar Jim Montgomery reuşise aceeaşi performanţă în urmă cu 49 de ani.

După Mondialele de la Peru, David transmitea un mesaj pentru cei care i-au fost alături: „Vă mulțumesc pentru toate gândurile bune și susținerea pe care ne-ați arătat-o de fiecare dată! Sunt fericit pentru că parcurg acest drum alături de voi și mândru să pot reprezenta România. Să ne bucurăm împreună de călătorie!”

David este acum în clasa a XII-a la Colegiul bilingv George Coşbuc, iar pentru el urmează Campionatele Mondialele în bazin scurt de la Melbourne din luna decembrie şi Campionatele Mondiale în bazin lung din Fukuoka de vara viitoare. În luna decembrie 2023, David va participa la primele Campioante Europene de Seniori (în bazin scurt) găzduite de România. Iar peste doi ani, David va concura la Jocurile Olimpice de la Paris, acesta fiind obiectivul principal al anilor următori.