Magic News

Prinţii de Wales au devenit unii dintre cei mai bogaţi oameni din Regatul Unit

Estimată la 500 de milioane de dolari, averea personală Reginei Elisabeta a II-a i-a revenit acum Regelui Charles al III-lea şi moştenitorului său direct, Prinţul Wiliam.

Regina Elisabeta a II-a a lasat o colecţie impresionantă de bijuterii, tablouri, Castelul Balmoral din Scoţia şi Castelul Sandringham din Norfolk.

Averea familiei regale este însă estimată la 18 miliarde de lire sterline –reprezentată de terenuri, proprietăţi şi investiţii – şi i-a revenit Regelui Charles al III-lea, care predă însă profiturile către Guvern, în schimbul unei părţi, Grant Suveran.

Prinţul William a devenit Prinţul de Wales după moartea bunicii lui, însă şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie. El a moştenit de la tatăl lui Ducatul de Cornwall, care cuprinde numeroase terenuri și proprietăți, majoritatea în sud-vestul Angliei.

Ducatul datează de la 1337, fiind creat de regele Edward al III-lea şi valorează aproximativ 1 miliard de lire sterline (1,2 miliarde de dolari), scrie Digi24.ro. Astfel, Prinţii de Wales trec de la alocaţia de 2 milioane de dolari, plătită până acum de Charles, la o avere de peste 1 miliard de lire şi la un venit anual de 20 de milioane de dolari.

William devine astfel unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri, în total având 52.000 de hectare. Ducatul moştenit de el cuprinde păduri, râuri, mine, o porțiune de litoral și aproximativ o treime din faimosul Parc Național Dartmoor din Anglia.

Prințul William deține acum Poundbury, un sat construit de tatăl său în Dorset, care oferă „cazare la prețuri accesibile”, conform site-ului, și în care locuiesc în prezent peste 3.800 de oameni.