Magic News

Single-ul “Running Up That Hill” al lui Kate Bush - Melodia verii 2022 în Marea Britanie

Kate Bush a intrat în atenţia tinerei generaţii care a descoperit-o pe coloana sonoră a serialului “Stranger Things”.

“Running Up That Hill” a devenit astfel single-ul cu cele mai mari vânzări din Marea Britanie în vara anului 2022, potrivit unui anunţ al Official Charts Company.

Melodia new wave a fost lansată în 1985, pe albumul “Hounds Of Love”, iar acum a apărut pe coloana sonoră a sezonului patru din serialul “Stranger Things”, iar puştii din toată lumea au ascultat-o cu disperare.


“Running Up That Hill" s-a vândut în 762.000 de unităţi în vara acestui an, din prima săptămână a lunii iunie şi până în ultima săptămână a lunii august, au declarat reprezentanţii Official Charts Company.

Kate Bush i-a depăşit astfel pe artişti precum Harry Styles, George Ezra sau Beyonce, în clasamentul celor mai bine vândute single-uri din Marea Britanie în vara acestui an.

Este melodia care a dominat şi streaming-ul cu 86,6 milioane de difuzări - şi cele mai multe descărcări digitale - peste 42.000.

Kate Bush a doborât vara aceasta trei recorduri muzicale: Primul dintre ele a fost acela pentru cea mai lungă perioadă care a trecut de la lansarea unui single şi momentul în care acesta a ajuns pe primul loc în topul britanic. Astfel "Running Up That Hill", o piesă din 1985, a ajuns pe prima poziţie din UK Singles Chart la 37 ani distanţă după ce a fost lansată.

Kate Bush a stabilit, de asemenea, un nou record pentru cea mai lungă pauză între două piese ale unui artist ajunse în fruntea topului britanic. Singurul ei cântec care reuşise această performanţă, în urmă cu 44 de ani, era single-ul ei de debut, “Wuthering Heights”, lansat în 1978.

Kate Bush a devenit şi cea mai vârstnică artistă care a avut o melodie pe prima poziţie din UK Singles Chart, în iunie 2022, când celebra cântăreaţă avea vârsta de 63 de ani.

În topul celor mai bine vândute single-uri, Harry Styles este pe locul doi, cu “As It Was”, melodie care deţine recordul pentru cea mai lungă perioadă petrecută până acum de un single în fruntea topului britanic în anul 2022.