Magic News

5 piese din anii '80 - '90 care au revenit în forță în 2022

E clar că în ultimii ani piesele care au marcat anii '80 - '90 au parte de o redescoperire din partea publicului tânăr și ajung chiar să facă ravagii în top-urile muzicale actuale.

Parcă niciodată n-am avut atât de multe piese înregistrare în perioada anilor '80 - '90 care să aibă parte de o asemenea revenire ca în 2022. E clar că Hollywood-ul este gâdilat de un sentiment de nostalgie, iar publicul reacționează neașteptat de bine. 

Mărturie stă succesul actual la publicul tânăr al mai multor piese vechi de mai bine de 30 de ani. Motivul este faptul că ele au fost folosite în producții cinematografice de mare succes. 

Iată  5 piese din anii '80 - '90 care au revenit în forță în 2022. Bineînțeles, pe Magic TV poți revedea o mulțime de clipuri ale celor mai mari staruri din toate timpurile. 

Running Up That Hill - Kate Bush

Artista Kate Bush a devenit peste noapte mai bogată cu 2,3 milioane de dolari. Ea a câștigat această sumă din drepturile de streaming pentru piesa „Running Up That Hill”, grație faptului că aceasta a fost folosită în ultimul sezonul 4 vol. 1 al serialului fenomen „Stranger Things”.

Hitul lui Kate Bush a fost lansat în 1985, iar din luna mai, când a fost folosit în serialul Netflix, a depășit 3 recorduri din Guinness Book, a ajuns pe locul 1 în topurile din Australia, Noua Zeelandă și Elveția, iar la un moment era cea mai ascultată piesă din lume de pe platformele online .

  

Master of Puppets - Metallica 

Și melodia rockerilor de la Metallica a fost inclusă în serialul Netflix, „Stranger Things”, așa că a intrat direct în topul Billboard Hot 100, după 35 de ani de la lansare.

Cântecul a fost lansat în 1986 și face parte de pe cel de-al treilea album de studio al trupei. 

În serial, „Master Of Puppets” poate fi auzită în episodul intitulat „The Piggyback”, când personajul Eddie Munson (jucat de Joseph Quinn) o cântă la chitară.

Membrii Metallica au fost de-a dreptul dați peste cap de succesul enorm de care s-a bucurat vechea lor piesă la publicul tânăr, grație acestui serial.  


Fantasy - Mariah Carey 

„Fantasy” de Mariah Carey a fost lansată în 1995. La acea vreme a reprezentat cel de-al 9-lea hit no. 1 al artistei în Statele Unite. Cântecul a fost de curând folosit în filmul „Free Guy”, cu Ryan Reynolds, într-una dintre scenele importante .

Datorită apariției în film, „Fantasy” a revenit în forță în topuri, iar pe Spotify a fost ascultată de 210 milioane de ori după premiera „Free Guy”.

Pentru a obține permisiunea de a folosi piesa în film, Reynolds a contactat-o personal pe Mariah Carey și, din fericire (pentru ea), aceasta a acceptat.

 Something In The Way - Nirvana

Noul Batman, cu Robert Pattinson în rolul principal, a fost cea mai emo ecranizare a benzii desenate de până acum, cu cea mai apăsătoare și întunecată atmosferă din toate filmele Batman. 

Pentru acest lucru a fost nevoie și de o coloană sonoră pe măsură, iar una dintre piesele Nirvana a jucat un rol foarte important. 

Kurt Cobain a compus „Something In The Way” în 1991, dar datorită folosirii ei în „The Batman”, piesa a ajuns în 2022 în topul Hot 100, cu o creștere de 734% în ceea ce privește ascultările pe platformele de streaming.


Sweet Child O' Mine - GNR

Noul „Thor: Love and Thunder” a mers și el pe aerul retro și al nostalgiei, întocmai cum a făcut-o și „The Guardians of the Galaxy”. Așa că una dintre piesele care a marcat această parte a francizei despre Zeul Tunetului a fost  Guns N' Roses - „Sweet Child O' Mine”. 

Ea s-a regăsit și pe trailer, iar cei care n-au crescut în anii '90 au fost dați peste cap, pentru că nu înțelegeau cine când această piesă care atât de catchy și de hard rock. Căutările în Google s-au umplut de întrebări precum: What is the song in the new Thor Love and Thunder trailer?, What song do they use in Thor Love and Thunder?, What song is playing in the new Thor trailer?, What song is in the new Thor movie?. 

În mod evident, și ascultările acestei piese au explodat pe toate platformele de streaming.