Make Life Magic

De ce să adopți un animal?

Este opțiunea care câștigă tot mai mulți adepți și în România, iar animalele primesc șansa la o viață bună, alături de oamenii pe care îi vor iubi necondiționat întreaga viață.

Acum trei săptămâni, a intrat în viața noastră o cățelușă timidă și delicată. Porniserăm spre târgul de adopții organizat de ASPA București, după multe gânduri. Nu eram hotărâți să ne întoarcem musai acasă cu un câine, mai degrabă voiam să vedem pe cine vom întâlni.

Și am întâlnit-o. Și am plecat cu ea, acasă. I-a luat un pic de timp să își dea seama că locul în care a ajuns e noul ei „acasă”. Sau, poate, primul ei „acasă”.  Ne-am dat seama că răspunde la numele „Fetița”, așa că am renunțat la variantele sofisticate/amuzante pe care le aveam în gând. Pur și simplu, îi spunem cum a decis ea că o cheamă. 


Momentul în care Fetița a pornit spre noua, sau poate prima ei casă

S-a adaptat repede, încă mai are momente de teamă, însă le depășește, câte puțin în fiecare zi. A început să se joace, își cară toate jucăriile într-un singur loc, mijește din ochi când avem friptură pe masă - și e irezistibilă -, adoră să alerge, a decis că omul ei preferat e băiatul meu. După o ședință de frumusețe oferită gratuit de Zen Pet Club tuturor câinilor adoptați, a prins și mai multă încredere în sine. 

E mult de povestit despre cum i-am schimbat noi viața Fetiței. Însă și mai mult ar fi de spus despre ce ne-a oferit ea cadou. 

- am înțeles ce înseamnă să schimbi în bine un destin.

- învățăm, zilnic, despre cât de sănătoasă e recunoștința. Așa cum pare să ne mulțumească mereu pentru ce am făcut pentru ea, începem și noi să fim mai conștienți de lucrurile bune din viața noastră.

- ieșim la plimbări lungi, în care ne bucurăm de parcul din apropiere, aplicația de numărat pașii e-n culmea fericirii și ne-am făcut prieteni noi, că doar nici oamenii nu stau degeaba când câinii se joacă.

- am înțeles cât este de important să nu-ți pierzi speranța, chiar dacă soarta nu pare să țină, la un moment dat, cu tine.


Dacă v-am făcut curioși și dacă sunteți pregătiți să faceți loc, în viața voastră, unui blănos care vă va da lumea peste cap în cel mai frumos mod cu putință, notați-vă în calendar: sâmbătă, 10 septembrie, în intervalul orar 11:00 - 19:00, se desfășoară târgul de adopții ASPA, în Parcul Regele Mihai I al României (Herăstrău), intrarea de la Piața Charles de Gaulle. 40 de căţei de la centrele de adopţii ASPA, dar și 20 de pisici de la asociația All Souls Rescue Center au mare nevoie de o familie iubitoare și responsabilă!