Magic News

David Popovici - Aur şi record mondial la 200 de m liber la Campionatele Mondiale de Înot pentru Juniori de la Lima

David Popovici, copilul de aur al nataţiei româneşti, a reuşit o nouă cursă perfectă şi a câştigat medalia de aur în proba de 200 m liber de la Campionatele Mondiale de Înot pentru juniori de la Lima.

David este campion european de juniori, dar și campion mondial și european de seniori în această probă şi a terminat cursa în 1:46,18, stabilind un nou record al competiției.

“Mă distrez, publicul mă ajută mult, cu siguranță. A fost o cursă destul de bună, sunt fericit și e totul bine", a declarat Popovici la ieşirea din bazin.


Ieri el a câştigat aurul la ştafetă 4X100 m liber alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick-Sebastian Dinu. Românii au înregistrat timpul de 3:18,84, iar David Popovici şi-a ajutat încă o dată în mod decisiv colegii, dându-le un avans foarte mare. Cu timpul său din prima sută de metri, de 47.07 s, David Popovici a stabilit un nou record al competiției.

David Popovici îşi continuă seria victoriilor istorice după ce la Campionatele Europene de la Roma a luat aurul la 100 metri liber și a stabilit și un nou record mondial.

Tânărul care va împlini luna aceasta18 ani a fost cel mai bun și la 200 de metri liber, o probă la care este și campion mondial de seniori. David Popovici deține în acest moment titlurile mondiale și continentale la 100 și 200 de metri liber, cele mai renumite probe din natație.

Duminică, la 17.30, el va intra în calificări pentru proba de 100 de metri liber.