Magic News

Imaginile unei nopţi magice de august - Cursă de aur în ştafeta de 4X100 m liber, condusă de David Popovici

Pe când România dormea, patru băieţi fantastici făceau o cursă de aur la Lima, unde au loc Campionatele Mondiale de Înot pentru juniori.

David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick-Sebastian Dinu au câștigat medalia de aur în finala probei de ștafetă 4x100 de metri liber.

În incinta Videna Aquatic Center, românii au înregistrat timpul de 3:18,84, iar David Popovici şi-a ajutat încă o dată în mod decisiv colegii, dându-le un avans foarte mare. Cu timpul său din prima sută de metri, de 47.07 s, David Popovici a stabilit un nou record al competiției.


Pe locul doi s-a clasat Franța (3:20.29 min.), iar pe poziția a treia a terminat Lituania (3:20.41 min.).

David Popovici a declarat că este foarte fericit cu rezultatul obținut. “Suntem bucuroși pentru că ne place să câștigăm împreună”, a fost mesajul lui. Înotătorul considerat un adevărat fenomen va concura și la 100 și 200 de metri liber, probele sale preferate, unde poate reuşi o nouă "dublă" istorică.

Vlad Stancu a urcat şi el pe podium în această în această noapte, după ce a cucerit medalia de argint în proba de 400 de metri liber. Timpul său: 3:48.38 min. Vlad a fost întrecut doar de către brazilianul Stephan Steverink (3:48.27 min.), în timp ce pe locul al treilea s-a clasat polonezul Krysztof Chmielewski (3:49.34 min.)