Magic News

AVATAR revine la cinema

Din 23 septembrie veți putea urmări din nou în cinematografe cel mai de succes film din toate timpurile, câștigător al premiului Oscar, „Avatar”.

După 13 ani de la lansarea sa oficială din decembrie 2009, AVATAR vine într-o variantă remasterizată, 4K HDR (High Dynamic Range), cu sunet actualizat și efecte speciale.

Cinefilii vor avea din nou ocazia să călătorească în 3D prin Univers până la îndepărtata planetă Pandora, în anul 2154.


Nominalizat la nouă premii Oscar, printre care Cel Mai Bun Film si Cea Mai Buna Regie, „Avatar” a câştigat trei trofee pentru Cea Mai Bună Imagine, Design de Productie şi Efecte Vizuale.

Bazat pe un scenariu semnat de James Cameron, filmul îi are în rolurile principale pe Sam Worthington, Zoe Saldaña, Stephen Lang, Michelle Rodriguez şi Sigourney Weaver.

Ideea filmului i-a venit lui regizorului David Cameron în 1996, atunci când a scris primele 80 de pagini din scenariu. Filmarile urmau să înceapa imediat după finalizarea „Titanic”, filmul urmand a fi lansat în 1999. Lansarea avea să aibă loc după încă 10 ani, pentru că potrivit regizorului „era necesar să mai treacă o vreme până să apară tehnologia necesară punerii în scenă a viziunii filmului.”

Cameron a început să lucreze la „Avatar” în primăvara anului 2006 când a definitivat scenariul, limba Na’vi şi cultura Pandoriana, iar filmul considerat un reper şi un deschizător de drumuri avea să aducă încasări de 2,8 miliarde de dolari în box office.

„Avatar” în format 4K este un eveniment cinematografic care precede premiera celui de-al doilea film al francizei, continuarea „Avatar: Drumul Apei”, care va putea fi vizionat din 16 decembrie 2022.