Dicționar Magic

Dicționar Magic: Omidă

Descoperă cuvintele magice care compun dicționarul stării tale de bine.

Una dintre cele mai subevaluate virtuți este răbdarea. Dacă mai pui la socoteală și vremurile grăbite pe care le trăim, ritmul uneori infernal în care se petrec lucrurile, răbdarea poate părea, chiar, desuetă. O chestiune care ține de vremuri apuse. Acum vrem totul repede.

Însă sunt câteva domenii în care lucrurile chiar nu se pot întâmpla repede: creșterea copiilor, educația, sănătatea, dezvoltarea personală. De exemplu. Unele lucruri au nevoie de timp ca să crească natural și sănătos. Hai să comparăm gustul unei roșii coapte încet, la soare, cu gustul unei roșii coapte pe repede înainte într-o seră. Doar imaginează-ți, o secundă, roșia călduța de la soare, puful de pe codița verde, parfumul de tomată, dulceața acidă a gustului. Uneori, e nevoie de răbdare ca să ne coacem și noi. Sau să ne vindecăm. Sau să creștem.

Te invit să faci un exercițiu de răbdare care te va liniști și-ți va aminti că nu totul trebuie să se întâmple repede. Alege o activitate așa și așa. De exemplu, spălatul vaselor. Și spală-le fără să te gândești la nimic altceva. Simte textura fină a farfuriilor, apa călduța care îți mângâie degetele, spuma plăcută a detergentului. Observă cum se reflectă lumina în spumă. Simte senzația de curat.

Răbdarea este un cadou magic: ne lasă să simțim că trăim și ne permite să savurăm procesul de devenire.