Magic News

KIMARO 2022: 12 lucruri pe care nu le știai despre Dan Bittman, solistul Holograf

Sărbătoarea muzicii românești te invită la trei zile legendare de distracție.

În perioada 12-14 august ești așteptat la festivalul de la malul mării, KIMARO.

Kiss FM, Magic FM și Rock FM își dau mâna și prezintă KIMARO 2022: trei seri de neuitat, alături de artiștii tăi preferați, în Constanța. Concertele vor avea loc în Parcarea Plajei Modern, la malul mării, iar intrarea este liberă.

Abia așteptăm să ne bucurăm împreună de muzică, dar până atunci, ne-am gândit să-ți prezentăm mai multe aspecte neștiute din viața solistului Holograf, Dan Bittman.

Trupa va urca pe scenă vineri, 12 august, în seara Magic, alături de Bere Gratis și 3 SUD EST. Care este piesa ta preferată de la Holograf?

PS: Dacă îți dorești să fii mai aproape de scenă şi de artiştii tăi preferaţi, poţi achiziţiona bilete sau abonamente VIP. Platforma VIP este un spațiu construit special, care-ți permite să vezi concertele de la înălțime, cu o vizibilitate mai bună la scenă.

De asemenea, de pe Platforma VIP ești mai aproape de artiști și beneficiezi și de bar propriu și canapele, plus alte surprize.

1. Deși este unul dintre cei mai de succes artiști din România, Dan Bittman spune că nu l-au interesat prea mult banii, în viață. Mai mult, după ce a venit pe lume primul lui fiu, acesta locuia în casa părinților lui din Vatra Luminoasă și mergea cu taxiul pentru că nu avea nici casă, nici mașină.


2. Pe lângă muzică, Dan Bittman este și un bun antreprenor. Artistul deține un parc de sporturi nautice, în care a investit în jur de 500.000 de euro și de care se ocupă alături de fiii săi, practic, o afacere de de familie prolifică.

3. Dan Bittman nu a fost niciodată căsătorit. Solistul trupei Holograf a fost împreună cu mezzosoprana Liliana Ștefan vreme de 25 de ani. Cei doi s-au despărțit la sfârșitul anului 2020 și au împreună trei copii (Alex, Patrick Noah si Mark).


4. Dan Bittman a reprezentat Romania la Eurovision in 1994. Se împlinesc aproape 30 de ani de când Dan Bittman a fost cel care reprezenta România în cadrul competiției muzicale Eurovision. Acesta a interpretat melodia Dincolo de Nori. Patru ani mai târziu, în 1998, piesa a fost inclusă pe albumul Supersonic semnat de Holograf.



5. Dan Bittman a pozat nud. Trupa Holograf are una dintre cele mai neașteptate, ciudate și amuzante coperte de album din toată istoria muzicii românești. Alături de colegii din formație, Dan Bittman, a pozat nud pentru coperta materialului discografic Stai în poala mea. În fotografie, cei cinci membri ai trupei sunt dezbrăcați și fiecare ține câte un iepuraș în brațe.


 
6. Dan Bittman a fost solistul trupei IRIS. Deși este asociat de decenii cu trupa Holograf, a cărui solist este, Bittman a mai fost asociat și cu alte trupe importante din România. Printre ele se numără și celebra formație IRIS. Cântărețul a activat în trupa IRIS la inceputul anilor '80, după ce Cristi Minculescu a părăsit pentru prima oară bandul. Dan Bittman a rămas în relații bune cu foștii colegi de la IRIS și chiar a urcat alături de ei pe scenă în toamna lui 2017, în cadrul concertului aniversar al formației.



7. Dan Bittman ar fi putut fi primar în București. Artistul a candidat la Primăria Sectorului 1, în 2008. El a reprezentat Partidul Ecologist Roman, fiind membru al organizației încă din 2006. Cu toate acestea, cariera politică a lui Bittman nu a fost la fel de strălucitoare precum cea din lumea divertismentului.



8. Holograf a luat ființă cu mult înainte de a-l întâlni pe Dan Bittman. Povestea trupei Holograf începe în toamna anului 1978, atunci când Mihai Pocorschi (chitară, voce) și câțiva studenți de la Geologie au început să repete la Casa de Cultură a Studenților. Dan Bittman s-a alăturat trupei abia în 1985. 
 

(Holograf anii 80, înainte de Dan Bittman)

9. Dan Bittman a cântat pentru „președintele etern” al Coreei de Nord, Kim Ir-sen. „În toamna lui 1989, cu câteva luni înainte de Revoluţie, am fost luaţi şi noi să cântăm la acel mare festival din Coreea, pentru Kim Ir Sen. Cred că a fost o mare legătură între acel festival din Coreea şi Revoluţia română, pentru că au fost mulţi dintre actualii politicieni, de la Isărescu până la Adrian Năstase, soţia domnului Petre Roman, George Copos, foarte mulţi. Pe George Copos l-au primit cu înalte onoruri, mai ceva ca ale unui membru plin al Comitetului Central al Partidului Comunist Român.  Când au văzut că redegiştii veniseră cu o formaţie cu solişti cu plete, au zis „hopa, dar avem şi noi băieţii noştri!„ Pe noi din Holograf ne puseseră să ne punem agrafe în păr şi miere, să nu se vadă că e lung.”, a declarat Dan Bittman într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

 
(Trupa Holograf în anii comunismului)

10. Dan Bittman a copilărit într-o casă pe locul magazinului Unirea de astăzi, lângă o hală de pieţari, din București. La 7-8 ani, casa familiei Bittman a fost demolată de un buldozer comunist, iar artistul a fost nevoit să se mute într- o altă casă, demolată și aceasta tot de comuniști.
 

(Dan Bittman în vremea copilăriei)

11. Simțul entertainmentului l-a dobândit din familie. Potrivit unei declarații făcute de artist, părinții lui erau oameni foarte veseli, de fel. Tatăl artistului a cântat la vioară, deşi fusese inginer electronist, iar fratele tatei, un tip cu mult umor, a fost fondator al orchestrei medicilor din Bucureşti, fiind de profesie medic cardiolog. Mama lui Bittman a fost medicul Radiodifuziunii, o mare şansă pentru solist să-i cunoască pe cei mai mari artişti şi cântăreţi, dar și o mare rampă de lansare.



12. Dan Bittman este și actor. El a jucat în filmele „Supravieţuitorul" (2008), „Orient Express" (2004) și „Proprietarii de stele" (2001).