Magic News

Nadia Comăneci a sărbătorit 46 de ani de la primul 10 din gimnastică

În 1976, Nadia Comăneci a obţinut primul 10 din istoria gimnasticii după o evoluţie perfectă la Montreal.

La 46 de ani distanţă de la acel moment de neuitat, Nadia ne-a reamintit de acea evoluţie incredibilă şi şi-a asigurat fanii că încă stăpâneşte unele mişcări.

“18 iulie – încă stăpânesc unele mişcări. 10-le perfect. Pasiune perfectă, iubire şi tot timpul meu Perfect...  amintiri favorite", a scris Nadia.  

Gimnasta română a primit 10 la Montreal, însă nota afişată a fost 1.00 pentru că tabela electronica nu a putut afişa nota maximă. A fost prima femeie care a primit 10 într-un concurs oficial şi a fost numită Zeiţa de la Montreal.

Nadia Comăneci a postat şi exerciţiul său de la sol din urmă cu 46 de ani.

Nadia Comăneci a obţinut, la acea ediţie a Jocurilor Olimpice, de şapte ori scorul perfect, câştigând trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), o medalie de argint (echipă compus) şi una de bronz (sol).

Palmaresul său conţine cinci medalii olimpice de aur, două de aur la Campionatele Mondiale (CM) şi nouă de aur la Campionatele Europene (CE). Numărul total al medaliilor câştigate de Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice, CM şi CE se ridică la 25, din care, 16 de aur. Este considerată una dintre cele mai bune sportive din secolul trecut şi printre cele mai mari gimnaste ale lumii.