Magic News

Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului – Cum oamenii sfințesc un colț de Rai în cel mai nou Geoparc UNESCO al României

A doua zi în Ținutul Buzăului a fost plină de descoperiri magice. De la locuri, la oameni. De la păstrători de tradiții la oameni care gândesc viitorul meleagurilor în care au copilărit. Toate descoperirile în Ținutul Buzăului, în primul reality show în social media din România, au fost și de această dată pe muzica Magic FM, partenerul cu cea mai bună muzică de drum lung.

”Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului”, showul creat de Zaga Brand și Asociația Humart, a început la Berca, la Căsuțele de Lut care fascinează turiștii români și străini. Aflate în apropierea Vulcanilor Noroioși, ele păstrează modul de locuire al strămoșilor adăugând o notă de modernitate.

De la Berca, după câțiva kilometri străbătuți rapid, în fața participanților la concurs s-au înfățișat dealurile înverzite din Ținutul Buzăului, unde zilnic milioane de albine adună tot ce a mai bun din fiecare floare. Iar dacă albinele sunt printre vedetele zonei, pentru creatorii de conținut veniți să descopere și înțeleagă Ținutul Buzăului asta s-a tradus într-o experiență de apicultori juniori.


De la pregătirea fagurilor, la descăpăcirea lor și la indentificarea diferitelor tipuri de miere.


Valea Salciei a fost locul unde nu doar albinele au avut un rol în primul reality show din social media în România. Tot aici, Cronicarii Digitali au ajuns la bordul mașinilor Peugeot, oferite de TRUST MOTORS, în vârful unui deal pentru a descoperi viața la stână dar și cum se mulg mioarele.


Dincolo de stână, Valea Salciei oferă chiar lângă clădirea primăriei și un muzeu care păstrează obiecte străvechi și documentează tradiții și obiceiuri specifice Ținutului Buzăului.


Zona este una generoasă pentru cei care caută natură liniștită și virgină. De puțin timp, comunele Valea Salciei şi Săruleşti sunt vegheate de o cruce din metal, de 16 metri înălţime, ridicată în memoria eroilor căzuți pe front. Ridicară pe un deal aflat între cele două aşezări, crucea se află într-un loc de belvedere de unde se pot surprinde peisaje incredibile, pe care le veți putea vedea în filmul aventurii, care va fi lansat în luna septembrie pe canalul de YouTube Cronicari Digitali. Suprinse din dronă sau cu ajutorul unor action camera DJI purtate de participanți, peisajele vor face multor privitori poftă să pornească în explorarea Ținutului Buzăului.


Din Valea Salciei, următoarea oprire a fost în Berca, unde oameni îndrăgostiți de aceste locuri s-au unit pentru a asigura un viitor regiunii și pentru a se asigura că o moștenire bogată culturală nu se pierde o dată cu bătrânii satului. Zestrea Biscoceană este primul hub țărănesc dedicat comunității din Bisoca, într-un sat aflat în mijlocul unor meleaguri de poveste. Aici este expoziția permanentă „Viața țăranului muntean", expoziții temporare ale mai multor artiști români, dar și o casă amenajată în stil tradițional bisocean. Se organizează mai mereu ateliere și evenimente, dar te poți și relaxa pe pajiștea din curtea casei, sau poate chiar în fânărie. Participanții la primul reality show din social media din România au călătorit în timp la Zestrea Bisoceană, descoperind case și obiecte ale satului tradițional, dar au răspuns și provocării de a dărăcii lână, de a confecționa opinci sau de a scoate apă din fântână și apoi a o duce în ogradă folosind cobilița.


Participanții în show-ul care face viral Ținutul Buzăului l-au cunoscut pe Cristian Micu și al său instrument care face văile Buzăului să răsune. Pe durata probelor, frecvența Magic FM a fost înlocuită cu un alt sunet magic – de bucium.


Cum fiecare zi din ”Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” este despre locuri speciale, oameni extraordinari, dar și noi experiențe culinare, sâmbătă a intrat în joc și chef Liviu Lambrino, care i-a provocat pe concurenți să încerce să ghicească cu ajutorul căror ingrediente a reinterpretat o tradițioanlă salată de roșii cu brânză, dar și ce preparat surpriză, bazat pe ingrediente specifice zonei, a pregătit. Proba culinară, susținută de Electrolux, a fost și o bună ocazie pentru a explica ”chimia” dintre mai multe ingrediente, rezultatul fiind un adevărat răsfăț.


”Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” continuă

Duminică, aventura continuă iar Magic FM vă poartă la radio și pe magicfm.ro pe drumurile fascinante din Ținutul Buzăului, alături de cei zece participanți la ”Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului”!

Pentru cine vrea să ia parte virtual la fiecare provocare, concurenții pot să fie urmăriți pe Instagram și Facebook după hashtagul #CronicariDigitali.

”Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” este un proiect Cronicari Digitali, platforma culturală construită de Zaga Brand și Asociația Human Made Art (Humart) și se desfășoară cu susținerea Raiffeisen Bank România, Electrolux, Orange, a Consiliului Județean Buzău și a Primăriei Municipiului Buzău. Partenerul de mobilitate este Trust Motors, importatorul oficial în România al mărcilor Peugeot, Citroën și DS Automobiles.

La drum se ascultă Magic FM, postul cu cea mai bună muzică din toate timpurile.

Întregul proiect este construit sub forma unui reality-show concurs, al cărui câștigător va fi aflat în septembrie, când este programată premiera pe canalul de YouTube Cronicari Digitali.

Până atunci, cei care intuiesc punctajele acumulate de fiecare echipă, dar și clasamentul zilnic, pot câștiga premii de la partenerii showului. Toate detaliile sunt oferite în fiecare seară și în rezumate video pe pagina de Facebook Cronicari Digitali.