Magic News

Documentarul "George Michael Freedom" se vede într-un spectacol-eveniment, doar pe 22 iunie

George Michael Freedom se concentrează pe perioada formativă din viața și cariera regretatului câștigător al premiului Grammy®, care a condus la realizarea celebrului și celui mai bine vândut album al său: „Listen Without Prejudice Vol. 1”.

”În același timp prezintă lupta infamă de la Înalta Curte cu casa sa de discuri, pe fondul emoțional provocat de moartea primei sale iubiri, Anselmo Feleppa.


Filmat înainte de moartea prematură a lui Michael, documentarul este narat chiar de cântăreț, care a fost puternic implicat în realizarea filmului care îi servește drept lucrare finală. Filmul prezintă imagini incredibile, nemaivăzute, de arhivă și de acasă de la George, oferind spectatorilor o relatare la persoana întâi a acestei perioade dramatice din viața lui. Dezvăluie modul în care a devenit unul dintre cei mai influenți artiști ai tuturor timpurilor, cel care a luptat singur pentru toți artiștii ce i-au urmat, prin contestarea contractului standard de management, ajutând astfel la rescrierea regulilor industriei muzicale. El vorbește și despre motivul pentru care a ieșit din lumina reflectoarelor și a întors spatele celebrității.


În film sunt prezente și cele cinci supermodele din videoclipul „Freedom! '90” – Naomi Campbell, Christy Turlington, Cindy Crawford, Tatjana Patitz și Linda Evangelista – care se întâlnesc pentru prima dată pentru a discuta despre experiența lor în videoclipul muzical iconic.

Filmul include, de asemenea, interviuri cu unii dintre cei mai faimoși prieteni ai lui Michael și legende ale muzicii: Stevie Wonder, Elton John, Ricky Gervais, Nile Rogers, Mark Ronson, Tracey Emin, Liam Gallagher, Mary J. Blige, Jean Paul Gaultier, James Corden și Tony Bennett.


George Michael Freedom va fi proiectat în cinematografele din întreaga lume și din România (rețelele Cinema City și Cinema One) într-o singur spectacol-eveniment, doar pe 22 iunie.


Cel de-al treilea album de studio al lui George, Older, va fi relansat pe vinil la mijlocul acestui an, vineri, 8 iulie, într-un box-set special, care include și vinilul Upper, un booklet care relatează poveștile din spatele albumului și fotografii nepublicate anterior.