Magic News

Festivalul de Film de la Veneţia: Catherine Deneuve va primi Leu de Aur onorific

Actriţa franceză Catherine Deneuve va fi recompensată cu un Leu de Aur onorific la cea de-a 79-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia.

Cel mai vechi festival de cinema din lume împlineşte 90 de ani la această ediție ce va avea loc între 31 august și 10 septembrie, au anunţat miercuri organizatorii.

"Este o bucurie să primesc acest premiu prestigios la Festivalul de la Veneţia pe care îl iubesc şi pe care îl cunosc de atât de mult timp, de când “Belle de jour” de Luis Buñuel a primit un Leu de Aur", a reacţionat actriţa în vârstă de 78 de ani, citată în comunicatul festivalului.

Pentru Alberto Barbera, directorul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, această alegere a fost evidentă având în vedere „numărul impresionant de filme” făcut de actriţa franceză, „majoritatea dintre care sunt succese internaţionale majore”. Directorul remarcă, de asemenea, „numărul la fel de remarcabil de premii” primite de Catherine Deneuve, în special două César pentru cea mai bună actriţă, unul pentru "Le Dernier Métro" de François Truffaut în 1981 şi celălalt pentru "Indochine" de Régis Wargnier în 1993, care îi va aduce o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal, „un privilegiu rar pentru un artist care nu este american”, a mărturisit directorul Festivalului de Film de la Veneţia.

Continuarea AICI