Make Life Magic

8 lecții de viață pe care le-am învățat de la Nadia Comăneci și Anastasia Soare

Succesul nu are o rețetă universală, iar autorul rețetei tale ești chiar tu.


În ultimele luni, am avut onoarea să vorbesc cu două femei extraordinar de puternice, Nadia Comăneci și Anastasia Soare, despre sănătate și stare de bine. Am învățat mult de la ele, iar lecțiile lor m-au inspirat și m-au motivat în viață și în carieră.


Prin urmare, vă împărtășesc câteva dintre sfaturile mele preferate de la Nadia și Anastasia:

 

1. Nu există niciun secret al succesului

 

În timpul discuției noastre, Nadia a menționat că nu există un anumit secret al succesului. Avem atât de multe informații la dispoziție și este important să luăm decizii bune în alegerile pe care le facem zi de zi. Singura modalitate de a obține succesul dorit este aceea de a fi consecvenți, iar acest lucru se aplică nu doar în sport, ci în toate domeniile vieții.

 

2. Iubește ceea ce faci

 

Anastasia a atribuit o mare parte din succesul ei dragostei pentru ceea ce face. Sfatul Anastasiei este să-ți transformi munca în pasiune, în așa fel încât zilele să fie mai ușoare și mai distractive.

  
3. Setează-ti prioritățile

 

Desigur, cu toții avem diferite obligații, dar Nadia ne sfătuiește ca prima prioritate pe listă să fie misiunea de a avea grijă de noi înșine. Dacă nu suntem noi sănătoși și nu ne simțim bine, nu vom putea avea grijă nici de ceilalți.

 
4. Caută ceea ce ti se potrivește ție, nu neapărat ceea ce este la modă

 

Anastasia este fashionista supremă, cu un gust impecabil. Îi place să își descrie stilul drept „classy with a twist”. Întrebată despre acest subiect, Anastasia spune că, alegând hainele potrivite, îți poți schimba complet look-ul. Așadar, ne sugerează ca, în loc să urmărim mereu ceea ce este la modă, să ne cunoaștem corpul și apoi să găsim ceea ce se potrivește pentru corpul nostru. Ceea ce funcționează pentru cineva, de cele mai multe ori nu va funcționa pentru altcineva. Acest lucru se aplică tuturor aspectelor vieții – inclusiv modei, stilului de machiaj și alimentației.

 

5. Găsește-ți echilibrul

 

O viață fericită este o viață echilibrată. Așa ne sfătuiește Nadia, iar eu sunt de acord! Este important să găsim un echilibru între ceea ce ne place și ceea ce este sănătos.



 

6. Viitorul este mai important decât trecutul

 

Acesta este, probabil, unul dintre sfaturile mele preferate pe care le-am primit vreodată. Anastasia mi-a spus că, dacă are o provocare, primul lucru la care se gândește este cum să o rezolve. În loc să se întrebe cum ar fi putut evita respectiva problemă, alege să se concentreze pe ceea ce se poate face pentru a o rezolva. Trecutul nu este la fel de important, cel mai mult contează viitorul.

 

7. Odihna este esențială

 

Întrebată ce face pentru a se relaxa, Nadia subliniază importanța odihnei pe parcursul zilei și a săptămânii. Când vorbim despre odihnă, nu ne referim neapărat la somn, ci mai degrabă la activitățile pe care le putem face pentru a ne relaxa atât corpul, cât si mintea. Iată câteva idei: ascultă muzică, vorbește cu o prietenă, dansează sau uită-te la televizor.

 
8. Fii tu însuți

 

În loc să ne comparăm constant cu ceilalți sau să încercăm să fim ca oricine altcineva, este important să găsim oameni pe care îi apreciem. Anastasia a menționat că a încerca să fii ca altcineva înseamnă să te ții singur ostatic. Mai ales în zilele rețelelor sociale, este important să fii tu însuți și să nu te compari cu ceilalți. Anastasia ne sfătuiește să învățăm, să citim, să vorbim cu alții și să aflăm cum ne putem îmbunătăți viața. Nimeni altcineva nu o poate face în locul nostru și nimeni nu ne poate oferi autenticitate.


Sper ca aceste sfaturi să vă fie și vouă șa fel de utile precum mi-au fost și mie! Iar pentru o extra doză de optimism și înțelepciune, iată interviurile integrale: