Magic News

Bono şi The Edge au cântat într-o staţie de metrou din Kiev

Concert inedit într-o staţie de metrou din centrul Kievului unde au putut fi ascultaţi artistul irlandez Bono şi colegul lui din trupa U2, The Edge.

“Volodymyr Zelensky ne-a invitat să cântăm la Kiev în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, ceea ce am venit să facem”, a scris trupa pe Twitter. Bono şi The Edge au interpretat în staţia Khreshchatyk clasicele melodii ale U2 "Sunday Bloody Sunday”, "Desire” şi "With or without you", în timp ce în capitala ucraineană răsunau sirenele de raid aerian. 


"Oamenii din Ucraina nu luptă doar pentru propria ta libertate, luptă pentru noi toţi cei care iubim libertatea”, a spus Bono într-o pauză. Celor doi li s-a alăturat şi solistul Taras Topolei, de la trupa Antytila, care acum este soldat ucrainean şi care a cerut sprijinul lumii pentru ţara în timp ce a interpretat piesa "Stand by me".

Bono a cântat alături de chitaristul "The Edge" în faţa unei mici mulţimi de fani, inclusiv membri ai forţelor armate ale Ucrainei.

Ulterior, Bono și The Edge au vizitat Bucha și Irpin, două localitati în care au avut loc crime de război. Tot în vizite-surpriză în Ucraina au fost, duminică, prima-doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, care a mers la Ujhorod, oraș aflat în apropierea graniței cu Ucraina, și premierul canadian Justin Trudeau, care a fost la Irpin.

Angelina Jolie a vizitat şi ea Ucraina weekend-ul trecut, actriţa fiind de mulţi ani trimis special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR).

Numeroase personalităţi s-au mobilizat pentru a atrage atenţia asupra ororilor care au loc în Ucraina şi pentru a strange fonduri pentru poporul ucrainean. De curând, Ed Sheeran a colaborat cu Antytila pentru a lansa “2step”, iar banii obţinuţi vor fi donaţi unor organizaţii care se ocupă de copiii refugiaţi.