Magic News

Jill Biden, Prima Doamnă a Americii, va veni în România

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, va vizita România şi Slovacia săptămâna aceasta, pentru a-şi manifesta sprijinul pentru refugiaţii ucraineni.

Prima doamnă va pleca joi de la Washington spre România, oprindu-se mai întâi la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, vineri, unde se va întâlni cu militarii înainte de a se îndrepta sâmbătă spre Bucureşti, unde are programate intrevederi cu oficiali şi cu lucrători medicali.

Jill Biden, profesor de colegiu, se va întâlni, de asemenea, la Bucureşti cu cadre didactice care predau copiilor ucraineni refugiaţi în România.

După Polonia, România a cunoscut cel mai mare val de refugiaţi ucraineni de la începerea conflictului, pe 24 februarie, potrivit Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, precizează CNN.

După vizita din România, Jill Biden va merge în Slovacia, unde se va întâlni, de asemenea, cu refugiaţi şi cu oficiali guvernamentali. Peste 350.000 de ucraineni au fugit în Slovacia, potrivit UNHCR.

Este cea de-a doua călătorie în străinătate a primei doamne, după ce în luna iulie ea a mers în Japonia pentru a participa la ceremonia de deschidere a Olimpiadei