Pink Floyd revine cu “Hey, Hey, Rise Up!”, o melodie dedicată poporului ucrainean

Pink Floyd s-a întors cu o nouă melodie, “Hey, Hy, Rise Up!” care a fost lansată în semn de susţinere faţă de poporul ucrainean.

Share

Este primul cântec după “The Division Bell” din 1994,iar David Gilmour şi Nick Mason, împreună cu basistul Guy Pratt şi NitinSawhney la clape cântă cu Andriy Khlyvnyuk din trupa ucraineană Boombox, careoferă o extraordinară interpretare vocală.


Vocea artistului din Ucraina a fost preluată dintr-opostare pe Instagram în care acesta cântă în Piaţa Sofiyskaya din Kiev. Piesainterpretată de el, “Oh, The Red Viburnum In The Meadow” este un cântecucrainean din Primul Război Mondial, care a revenit în atenţie în contextulinvaziei ruse în Ucraina. Versul final al cântecului se traduce prin „Hei, hei,ridică-te şi bucură-te”.


Horolski se află acum într-un spital din Kiev cu orană de şrapnel. „I-am cântat un pic din cântec la telefon şi mi-a datbinecuvântarea”, a spus David Gilmour într-o declaraţie. „Amândoi sperăm săfacem ceva împreună în persoană în viitor”.

Interesul lui David Gilmour de a readuce trupa înatenţie este şi personal: are o noră din Ucraina şi nepoţi.

Solistul Pink Floyd a spus că scopul noului single altrupei este de a „strânge fonduri pentru organizaţii umanitare şi de a ridicamoralul. „Vrem să ne exprimăm sprijinul pentru Ucraina şi, în acest fel, săarătăm că cea mai mare parte a lumii consideră că este total greşit ca osuperputere să invadeze ţara democratică independentă care a devenitUcraina”. 

 

Share