Magic News

A murit actorul William Hurt, câştigător al Premiului Oscar

Actorul american William Hurt, câştigător al Premiului Oscar în anul 1985 pentru rolul din “Sărutul femeii păianjen”, a murit la vârsta de 71 de ani.

"Cu mare tristeţe, familia Hurt deplânge moartea lui William Hurt, tată iubit şi câştigător al Oscarului, pe 13 martie 2022, cu o săptămână înainte de a împlini 72 de ani”, potrivit unui comunicat al fiului său Will, publicat de presa americană.

"S-a stins din viaţă în pace, alături de familie, din cauze naturale”, se arată în comunicat.

Actorul a făcut parte din universul Marvel, în rolul lui Thaddeus Ross, care a apărut în The Incredible Hulk, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame şi Black Widow.

Născut la Washington în 1950, actorul a colindat în copilărie lumea alături de tatăl lui care era diplomat. A studiat teologia după care a urmat celebra Juilliard School din New York. Primul rol în cinematografie a fost în filmul “Altered States”, de Ken Russell, în 1980. Apariţia lui alături de Kathleen Turner în “Body Heat”, în 1981 l-a transformat într-un sex-simbol. În 1985 avea să primească Premiul Oscar pentru Cel mai bun actor pentru rolul prizonierului gay din filmul “Kiss of the Spider Woman”.

În ciuda notorităţii nu se simţea în largul său cu viaţa glam de la Hollywood şi cu apariţiile de pe covorul roşu. A avut o viaţă destul de tumultoasă, având un copil cu balerina Sandra Jennings, doi din altă căsătorie şi o fiică, Jeanne, cu actriţa franceză Sandrine Bonnaire.