Magic News

Crucea Roșie Română a intervenit de urgență pentru a ajuta Ucraina

Ca urmare a crizei umanitare din Ucraina, Crucea Roșie Română a intervenit de urgență cu resurse materiale, umane, financiare și logistice pentru a ajuta populația civilă care ajunge pe teritoriul României, dar și pentru ajutorarea civililor aflați în nevoie în Ucraina.

Oamenii prinși în mijlocul acestor evenimente au nevoie să fie sprijiniți și protejați.

Actiunile Crucii Rosii din Romania: 

Asigură sprijin pentru cetățenii ucraineni care intră în țară pe la punctele de frontieră.

Corturi permanente ale Crucii Roșii Române în:  Vama Siret - Suceava, Vama Isaccea - Tulcea, Vama Petea și Halmeu – Satu Mare, Vama Sighet – Maramureș, Vama Giurgiulești – Galați, Aeroportul Iasi, Vama Sculeni – Iasi.

In aceste puncte ofera ceai cald, cafea, mâncare, produse igienice, acordă prim ajutor cu cadre medicale (pentru fracturi, hemoragii, leșin, vărsături), asigură pături, produse pentru copii (scutece, lapte praf, hrana pentru copii). Ofera cetățenilor ucraineni posibilitatea de a lua legătura cu alți membri ai familiei prin oferirea de cartele telefonice cu roaming sau chiar le oferim telefoane pentru a suna familia rămasă în țară. Acordă suport psihologic și informații cu privire la cazare și transport către diferite zone din țară, în colaborare cu echipele ISU locale.

Asigură pachete alimentare, produse de primă necesitate și cartele telefonice cu roaming pentru persoanele care au fugit din calea războiului, cazate sau aflate în tranzit în România.

Contribuie la amenajarea diferitelor spații de cazare în colaborare cu autoritățile locale.

Realizeaza transporturi umanitare 

Continuă campania de strângere de fonduri și de produse de strictă necesitate „Umanitatea nu are granițe“ și ofera celor care vor să ajute următoarele variante:

  • DONAȚII ONLINE pe site-ul www.crucearosie.ro
  • DONAȚII PRIN SMS, la numărul 8825, cu textul UMANITATE. Donatii în valoare de 2 euro în toate rețelele de telefonie mobilă.
  • DONAȚII prin platforma Revolut
  • DONAȚII DE ALIMENTE GREU PERISABILE în magazinele Carrefour, Mega Image și Cora prin programul Banca de Alimente.
  • DONAȚII ÎN CONTURILE campaniei deschise la BRD Agenția Piața Romana: