Magic News

Actorul Gaspard Ulliel a murit la 37 de ani. Ce se ştie despre dispariţia unuia dintre cei mai talentaţi tineri actori francezi

Actorul Gaspard Ulliel a murit la vârsta de 37 de ani, în urma unui accident la schi, care a avut loc în Savoia.

Potrivit primelor informaţii, Gaspard se află în vacanţă împreună cu familia şi a intrat în coliziune cu un alt schior la intersecţia a două piste. Se pare că el nu ar fi purtat cască în momentul coliziunii. Grav rănit, actorul a fost transportat cu un elicopter la spitalul din Grenoble, unde a murit.

Jean Regaldo, directorul domeniului schiabil, a declarat că actorul a fost preluat de medicii din staţiune, apoi de cei de pe elicopterul medical. Acesta a mai spus că erau condiţii bune de schi, iar locul unde a avut loc accidentul nu era unul periculos. Tot Jean Regaldo este cel care a afirmat că Gaspard nu purta masca în momentul accidentului, urmând ca ancheta să stabilească exact condiţiile în care s-a produsul accidentul.

Procurorul din Alberville, Anne Gaches, a confirmat că actorul nu avea cască, iar în momentul sosirii medicilor Gaspard era inconştient.

După aflarea morţii tânărului actor, numeroase personalităţi i-au adus un omagiu celui care l-a interpretat magistral pe designerul Yves Saint Laurent şi a avut rolul principal în lungmetrajul "Juste la fin du monde", regizat de Xavier Dolan. „Gaspard Ulliel a crescut cu cinematografia şi cinematografia a crescut odată cu el. Se iubeau la nebunie. Cu inima strânsă de durere vom revedea de acum înainte cele mai frumoase interpretări ale sale. Am pierdut un mare actor francez”, a scris pe Twitter prim-ministrul Franţei, Jean Castex.

Născut pe 25 noiembrie 1984 la Paris, Gaspard Ulliel a fost singurul fiu al unui cuplu alcătuit dintr-o stilistă şi un designer. Avea o cicatrice pe obraz, care îi dădea un farmec aparte, după ce la vârsta de 6 ani a fost muşcat de un câine.

Gaspard Ulliel s-a remarcat în cinematografie în anul 2002, la vârsta de 17 ani, când a jucat în filmul „Embrassez qui vous voudrez", regizat de Michel Blanc.Pelicula "Un long dimanche de fiancailles", regizată de Jean-Pierre Jeunet i-a adus prestigiosul premiu Cesar pentru cea mai bună tânără speranţă masculină în anul 2005. În 2007, a fost protagonistul filmului "Jacqou le croquant", regizat de Laurent Boutonnat, după care l-a jucat pe Hannibal Lecter în filmul "Hannibal Rising", de Peter Webber. În 2014, l-a interpretat pe creatorul de modă Yves Saint Laurent în filmul biografic "Saint Laurent", regizat de Laurent Bonello. Filmul "Juste la fin du monde", lansat în 2016 şi adaptat de Xavier Dolan după o piesă de teatru, a fost unul de referinţă pentru tânărul actor, care câştiga Premiul Cesar în 2017. Ultimul proiect pentru care a lucrat este serialul "Moon Knight", produs de Marvel, alături de Oscar Isaac şi Ethan Hawke, care va fi difuzat de Disney+ începând din luna aprilie.

Fost manechin, Gaspard Ulliel a fost imaginea oficială a casei Chanel şi protagonistul clipului publicitar regizat de Martin Scorsese pentru parfumul Bleu de Chanel.

Actorul avea din anul 2013 o relaţie cu modelul şi cântăreaţa Gaelle Pietri, cei doi având împreună un băieţel, născut în 2016.