Magic News

Keanu Reeves şi-a donat mare parte a onorariului pentru “Matrix” pentru lupta împotriva leucemiei

De-a lungul timpului, Keanu Reeves şi-a câştigat supranumele de Bunul Samaritean, celebrul actor oferind numeroase exemple în care a venit în ajutorul semenilor săi.

Fără îndoială, el este unul dintre starurile cele mai umile şi mai generoase de la Hollywood.

Acum s-a aflat că el şi-a donat 70% din onorariul primit pentru primul film din seria Matrix, lansat în 1999, pentru cercetările împotriva leucemiei. Interpretul lui Neo a primit 10 milioane de dolari înainte de lansarea filmului şi încă 35 de milioane când pelicula a devenit un blockbuster. Din total, Keanu a donat 31,5 milioane de dolari, după ce a trecut printr-o experienţă dramatică, sora lui mai mica, Kim, fiind diagnosticată cu leucemie în 1991, boală pe care a reuşit să o învingă în 2001.

Keanu şi-a înfiinţat propria fundaţie pentru a ajuta spitalele de copii şi pentru a sprijini lupta împotriva cancerului. El a renunţat la o parte din onoariu pentru ca alţi colegi să primească mai mult, lucru care s-a întâmplat şi la continuările filmului, banii la care a renunţat Keanu fiind folosiţi pentru costume sau pentru cei responsabili de efectele speciale.

A patra parte din saga „Matrix”, intitulată „Resurrections”, a fost lansată pe 22 decembrie. Keanu Reeves şi Carrie Ann-Moss au revenit în rolurile lor, precum şi Jada Pinkett-Smith (Niobe), Daniel Bernhardt (agentul Johnson) şi Lambert Wilson (Merovingien).