Magic News

„Dune”: Un SF deșertic sublim despre întoarcerea la instincte

Saga „Dune” a fost scrisă în anii 1960-1980 de autorul american Frank Herbert, conține şase volume de literatură SF și este considerată un adevărat fenomen literar în rândul pasionaților.

Seria a fost considerată mult timp aproape imposibil de adaptat pentru marele ecran: regizorul chillian Alejandro Jodorowsky a abandonat filmul Dune în anii '70 și versiunea lui David Lynch din 1984 a fost considerată, de asemenea, un eșec. A existat, în plus, o mini-serie mai blândă din 2000, care a demonstrat că povestea este prea densă pentru a fi restrânsă într-un singur film.

Regizorul canadian Denis Villeneuve a anunțat în noiembrie 2016 că Dune va fi următorul său proiect după Blade Runner 2049, acesta fiind doar începutul unei posibile francize ambițioase care va schimba definitv fața genului. 

Warner Bros a anunțat recent că filmul va avea o continuare, cu o premieră programată în 2023: „Nu aș fi fost de acord să regizez această adaptare a cărții într-un singur film. Lumea este prea complexă. Este o lume a cărei forță stă în detaliile sale”, a declarat Villeneuve.

Citeste continuarea AICI