Magic News

William Shatner, celebrul căpitan Kirk din “Star Trek”, pleacă în spaţiu la 90 de ani

Actorul William Shatner, cunoscut pentru rolul căpitanului Kirk din “Star Trek”, se pregăteşte de o călătorie istorică în spaţiu.

După ce Shatner a condus nava USS Enterprise din “Star Trek”, acum actorul se va afla la bordul unei rachete adevărate. Serialul a fost difuzat începând din 1966 şi a avut trei sezoane, însă seria a devenit una cult pentru amatorii filmelor SF.

Actorul va călători în spaţiu cu New Shepard, racheta care îi aparţine miliardarului Jeff Bezos, şi dacă lucrurile merg cum trebuie, are şanse mari să devină cel mai în vârstă turist spaţial. “Sunt entuziasmat, dar totodată îngrijorat şi puțin emoţionat și speriat de această nouă aventură”, a declarat actorul.

“Am petrecut zile întregi aici, exersând cum să urc şi să cobor din aceste scaune dificile. E un antrenament intens să urci şi să cobori din aceste scaune înclinate. Mă simt confortabil în noua postură, dar am şi o stare de nelinişte. Voi fi foarte fericit când vom atinge punctul maxim în urcare şi vom şti că suntem în siguranţă, putând astfel să dăm frâu liber imaginaţiei când vom privi imensitatea Universului”, a mai spus acesta.

Racheta va porni din Texas şi va zbura la aproximativ 100 de km deasupra pământului, iar călătorii de la bordul său vor experimenta patru minute de imponderabiltate. New Shepard va reveni pe Pământ după 11 minute în urma unei coborâri controlate.

Este cea de-a doua călătorie în spaţiu pentru racheta lui Jeff Bezos după cea din luna iulie. Jeff Bezos nu este singurul miliardar care oferă zboruri în spaţiu, Elon Musk şi Richard Branson, prin companiile lor, Space X şi Virgin Galactic, începând să vândă bilete de milioane de dolari pentru călătorii în spaţiu.