Magic News

Penelope Cruz, strălucitoare pe covorul roşu, la Veneţia

Penelope Cruz a fost starul primei seri a Festivalului de film de la Veneţia, care a proiectat în deschidere filmul spaniol “Madres Paraleles”, aflat în competiţia oficială.

Actriţa joacă în pelicula regizată de Pedro Almodovar, care spune povestea a două femei care nasc în aceeaşi zi.

Filmul a stârnit controverse încă înainte de lansare, după ce afişul realizat de Javier Jaen a fost cenzurat pe Instagram. Fotografia care înfăţişează un mamelon din care curge lapte a fost considerată mult prea explicită de reţeaua socială.

Pelicula a fost ovaţionată minute în şir şi este considerată de Variety cel mai bun film al lui Almodóvar de la „Todo sobre mi madre” (1999), recompenat cu Premiul Oscarul pentru Cel mai bun film într-o limbă străină.

Alături de Peneope Cruz, pe covorul roşu au mai păşit Helen Mirren, Isabelle Huppert, dar şi celebrul actor italian Roberto Beningni, care a primit Leul de Aur onorific. Acesta i-a mulţumit soţiei lui, cea care îi produce filmele: “Am făcut totul împreună timp de 40 de ani. Aşa că nu pot să îţi dedic Leul, dar îl putem împărţi. Eu voi lua coada, pentru a-mi exprima munca, pentru a-ţi arăta bucuria mea. Iar restul e al tău, mai ales aripile, pentru că, dacă am putut să mă înalţ, a fost datorită ţie”, a spus Benigni în aplauze.

“Toată lumea a vrut să vină, să reînceapă să călătorească pentru a promova filmele, să le vadă în cinematografe şi să revină la normalitate”, a declarat directorul festivalului, Alberto Barbera pentru AFP. “Această ediţie va fi una dintre cele mai puternice din ultimii ani”, a spus el cu mult entuziasm.

Foto: Gettyimages.com