Magic News

Starurile îşi iau rămas bun de la Charlie Watts, “cel mai elegant şi mai distins toboşar rock’n’roll”

Charlie Watts, toboşarul trupei The Rolling Stones, a murit la vârsta de 80 de ani într-un spital din Londra.

Considerat “cel mai elegant şi mai distins toboşar rock’n’roll”, Charlie Watts a cântat alături de legendara trupă din 1963, când s-a alăturat lui Jagger, Richards şi Brian Jones.

Împreună au devenit una dintre cele mai appreciate formaţii rock din lume, creatoarea unor hit-uri precum „(I Can't Get No) Satisfaction”, „Jumpin' Jack Flash”, „Get Off My Cloud” sau „Sympathy for the Devil”.

Elegant, discret, familist devotat, Charlie Watts a fost o figură aparte în lumea muzicii, departe de imaginea starurilor rock. În 2016, revista Rolling Stone îl clasa pe locul 12 în top 100 cei mai buni toboşari din lume.

Dispariţia sa a lăsat un gol profund în sufletele colegilor de trupă, dar şi ale altor staruri. Cuvintele au fost de prisos pentru Mick Jagger şi Richards, care au publicat fotografii cu Watts, grăitoare şi „triste”, după cum au apreciat fanii. Jagger a ales o imagine cu Watts râzând din spatele kitului de tobe, în timp ce Richards a publicat o fotografie cu setul abandonat, de care e agăţat semnul „closed” (închis, n.r.), scrie News.ro.

Ringo Star, Elton John, Bryan Adams, Paul McCartney, Roy Orbison, Lenny Kravitz, Garbage îl plâng şi ei pe distinsul toboşar britanic.

Ringo Starr: "Dumnezeu să-l binecuvânteze pe Charlie Watts pentru că ne vei lipsi prietene. Pace şi dragoste familiei". 

Sir Elton John: "O zi foarte tristă. Charlie Watts a fost ultimul baterist. Cel mai elegant bărbat şi o companie minunată". 

Bryan Adams: "RIP Charlie Watts, unul dintre cei mai mari toboşari rock din toate timpurile şi un adevărat gentleman. Condoleanţe familiei şi formaţiei". 

Paul McCartney a spus într-un mesaj video: "Condoleanţe formaţiei pentru că este o lovitură pentru ei. Charlie era o stâncă. Fantastic toboşar. Te iubesc, Charlie. Un om minunat. Multă dragoste familiei. Condoleanţe familiei". 

Lenny Kravitz: "Charlie Watts. Bătaia The Stones. Nu există cuvinte 6/2/41 - 8/24/21". 

Duran Duran: "Charlie Watts a fost o inspiraţie absolută pentru o legiune de baterişti încă din anii 1960. Un bărbat cu stil, demnitate şi calm. Stilul său simplu a fost o lecţie pentru noi toţi, când îl auzim pe Charlei cântând, ne dăm seama că nu este nevoie de a cânta excesiv, totul se rezuma la a servi formaţiei şi cântecului. Mulţumim, Charlie". 

Charles Robert Watts s-a născut la Londra pe 2 iunie 1941 şi a crescut ascultând multă muzică. Pasionat în tinereţe de Jelly Roll Morton şi Charlie Parker, el a început să cânte la tobe în perioada liceului, după care a făcutcursuri de design grafic.

Cu greu a acceptat să cânte cu The Rolling Stones în 1963, însă a rămas alături de trupă şi a devenit unul dintre cei mai buni toboşari din lume. El a apărut pe toate albumele formaţiei începând din 1963.