Magic News

Cum a ajuns Julia Roberts să joace în “Pretty Woman”. Actriţa a fost aproape să rateze rolul vieţii ei

“Pretty Woman” rămâne unul dintre filmele cult ale anilor 90, iar cuplul Julia Roberts-Richard Gere, unul dintre cele mai potrivite din istoria cinematografiei.

Naşterea acestui proiect nu a fost deloc uşoară, mai ales alegerea distribuţiei, cea care avea să asigure farmecul acestui film.

Scenariul original nu avea nimic din comedia romantică pe care o ştim cu toţii, iar filmul se numea simplu “3000”, aceasta fiind suma pe care Edwards Lewis (Richard Gere) i-o plătea lui  Vivian Ward (Julia Roberts) în schimbul unei săptămâni pe care trebuiau să o petreacă împreună. Pelicula creiona mai degrabă un tablou sumbru ale prostituţiei din Los Angeles, însă lucrurile s-au schimbat complet când studiorule Disney au preluat proiectul. Filmul a devenit una dintre cele mai fermecătoare poveşti moderne cu happy end.

Julia Roberts a întâmpinat dificultăţi în a juca în acest film. Actriţa nu avea decât 21 de ani pe atunci, iar Disney ar fi preferat-o pe Meg Ryan, care nu era însă disponibilă. Diane Lane şi Michelle Pfeiffer s-au aflat si ele pe lista preferinţelor, însă Julia avea să primească rolul datorită tinereţii şi zâmbetului ei. Era momentul în care la Hollywood se năştea o nouă stea.

Nici Richard Gere nu a fost prima opţiune, actorul aflându-se într-un con de umbră în acea perioadă. Al Pacino sau Sylvester Stallone au refuzat propunerae de a juca în film, iar Gere a primit rolul care i-a relansat cariera. Filmul a avut un buget de 14 milioane de dolari şi încasări de peste 460 de milioane.

Cu cei doi actori în distribuţie, mai rămânea un singur lucru de stabilit: numele filmului. Acesta avea să fie “Pretty Woman, după ce au fost cumpărate drepturile asupra melodiei “Oh, Pretty Woman” (1964), cântată de Roy Orbison.