Magic News

Christina Applegate a fost diagnosticată cu scleroză multiplă

Actriţa Christina Applegate, în vârstă de 49 de ani, a anunţat că a fost diagnosticată cu scleroză multiplă.

“Salut, prieteni! Acum câteva luni am fost diagnosticată cu scleroză multiplă (MS). A fost o călătorie ciudată. Dar am avut sprijinul câtorva oameni care ştiu că au aceeaşi afecţiune. A fost un drum greu. Dar, aşa cum toţi ştim, drumul merge mai departe. Cu excepţia cazului în care vreun tâmpit îl blochează”, a scris actriţa care a cunoscut celebritatea în anii 90 datorită rolului lui Kelly Bundy din serialul “Familia Bundy”.  

Mesajul actriţei a fost urmat de multe mesaje de susţinere din partea fanilor. Christina nu este singura celebritate care suferă de scleroză multiplă, Selma Blair având acelaşi diagnostic.  

Christina Applegate a câştigat Primetime Emmy pentru apariţia din serialul "Friends", în 2003, iar în 2008 şi 2009, ea a fost nominalizată la categoria cea mai bună actriţă într-un serial comedie pentru rolul din “Samantha Who?”. În 2019 şi 2020, Christina a fost nominalizată pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru “Dead to Me”. 

În 2008, Applegate a fost diagnosticată cu cancer la sân şi a suferit o mastectomie bilaterală. 

Scleroza multiplă (MS) este o boală care poate afecta creierul şi măduva spinării, cauzând probleme de vedere şi de echilibru. Este tratabilă în cele mai multe cazuri, deşi speranţa de viaţă este redusă. Este de două sau trei ori mai frecventă la femei decât la bărbaţi.