Magic News

20 de ani de „Furios si iute”

După un an în care pandemia a pus industria cinematografică pe pauză, în luna iunie a acestui an lucrurile încep să se dezmorțească, iar blockbusterele revin în sfârșit în cinematografe.

Unul dintre primele care va urca pe marele ecran este mult așteptatul „Fast & Furious 9”. Însă, până la a începe să vorbim despre faptul că au fost necesare 9 părți pentru a afla că Dom (Vin Diesel) are un frate, să vorbim un pic și despre faptul că franciza „Fast & Furious” împlinește anul acesta 20 de ani și că este una dintre cele mai profitabile francize din toate timpurile, cu încasări totale de peste 5,8 miliarde de dolari. 

Cum a început totul 

Totul a început cu Paul Walker, chiar dacă acum Vin Diesel este imaginea francizei. Pe la începutul anului 2000, regretatul Paul Walker abia ce terminase de filmat „The Skulls”, alături de regizorul Rob Cohen. Tot atunci, Cohen bătuse palma cu producătorul Neal H. Moritz pentru un viitor film de acțiune pentru Universal Pictures. Regizorul l-a abordat pe Walker pentru acest proiect, iar actorul a venit cu ideea unei fantezii: un amestec între filmele „Days of Thunder” (1990) și „Donnie Brasco” (1997), iar asta a reprezentat întreaga esență a tuturor filmelor „Fast and Furious” care au urmat. La scurt timp după ce Walker i-a contaminat cu ideea sa, Cohen și Moritz i-au adus un articol din revista „Vibe”, publicat în 1998, care detalia povestea unui agent infiltrat în interiorul unui circuit de curse ilegale din New York. Regizorul și producătorul i-au sugerat lui Walker pentru următorul film o astfel de poveste, reimaginată și trecută prin filtrul „Point Break”, cel din 1991, cu Keanu Reeves și Patrick Swayze. Walker avea să interpreteze rolul polițistului sub acoperire, a cărui misiune era să-și facă loc în lumea ilegală a curselor underground de mașini din Los Angeles. Instant, Walker s-a dedicat 110% acestui proiect. 

Vezi continuarea AICI